RUNE CHRISTOPHERSEN

24-åringen ble pågrepet hjemme hos seg selv samme dag som ransforsøket fant sted. Hjemme hos mannen fant politiet en leketøyspistol som etter alt å dømme er våpenet som ble brukt.

BT skrev i går at sjåføren klarte å snakke seg ut av situasjonen. Episoden fant sted i Inndalsveien mandag kveld. 24-åringen ble etter pågripelsen brakt inn til avhør, siktet for forsøk på grovt ran og brudd på våpenloven. I avhøret la han kortene på bordet og erkjente alt. Deretter ble han sluppet fri.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen, som var jourhavende jurist tirsdag, sier det ikke var grunnlag for å be om varetektsfengsling.

— For at han skulle vært fengslet måtte det vært fare for gjentakelse. Det var ingenting som tydet på at han skulle begå nye straffbare handlinger. Han har enkelte andre mindre forhold på seg fra tidligere, men de ligger over to år tilbake i tid, sier Christoffersen.

Mannen har ikke gitt uttrykk for annet motiv for ransforsøket enn at han trengte penger. Han skal ha vært ruset da han truet sjåføren.