De tre ungdommene erkjente straffskyld for det væpnete ranet da rettssaken mot dem startet torsdag. Det skriver ibergen.no

To av de tre er tiltalt for å ha utført selve ranet, mens den yngste er tiltalt for å ha ringt politiet og løyet til dem om et masseslagsmål i Åsane. Under rettssaken spilte aktor Helge Vigerust av lydopptaket fra nødtelefonen.

— Dere må komme med èn gang. Det er et stort slagsmål her, sier 17-åringen på opptaket ifølge iBergen.no.

Politiet rykket ut til det fiktive slagsmålet. Slik skulle de unge ranerne på 18 og 21 år sikre seg bedre tid mens de bevæpnet og maskert med finlandshetter tok seg inn i bowlinghallen i Arna i januar.

Der skal de ha overfalt to kvinnelige ansatte og bundet dem med plaststrips på armer og bein, før de kastet dem inn i et bøttekott. Ranerne dro derfra med en safe som inneholdt dagens omsetning på 4500 kroner.

Etter å ha kjempet mot plaststripsene i lengre tid, klarte den ene kvinnen å komme seg løs og få sendt en sms til sjefen. Politiet ble deretter tilkalt, men kom for sent til å fakke ranerne.

Etter en intens jakt ble de to tiltalte allerede dagen etter pågrepet og siktet for det brutale ranet. Den 17 år gamle medhjelperen ble siktet en tid senere.

De tre unge mennene risikerer ubetingete fengselsstraffer dersom de dømmes.