I forrige uke forklarte han seg i nytt avhør med etterforskerne. I avhøret la han kortene på bordet og tilsto å ha voldtatt en 16 år gammel jente i Olsvik i 1996 og en 80 år gammel kvinne i Veiten i fjor høst. Politiet hadde fingeravtrykk og DNA som knyttet ham til begge voldtektene.

Ferdig etterforsket

I fjor var 33-åringen en av 100 menn som ble innkalt til DNA-prøver. Da han nektet å la seg teste, fattet politiet mistanke til ham og fikk rettslig kjennelse til tvungen DNA-prøve.

— Jeg kan bekrefte at han har forklart seg på nytt og erkjent de faktiske forhold, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til bt.no.

Hun vil ikke kommentere detaljer i mannens forklaring, eller årsaken til at han nå bestemte seg for å tilstå de to voldtektene.

Saken mot 33-åringen er nå ferdig etterforsket, ifølge Isachsen.

— Jeg venter nå på å få den til vurdering. Deretter vil den bli oversendt til statsadvokaten, som skal ta stilling til tiltalespørsmålet, sier hun.

Ikke avsluttet

Etter at 33-åringen ble pågrepet og siktet for de to voldtektene, startet politiet et omfattende arbeid med å gjennomgå en rekke gamle voldtektssaker for å se om mannen kunne knyttes til noen av dem. Selv om etterforskningen av de to voldtektene i 1996 og 2010 er ferdig, vil Isachsen ikke utelukke at det kan dukke opp flere saker der 33-åringen kan bli mistenkt.

Det er et faktum at mannen har tilstått en voldtekt mens han var i slutten av tenårene og den neste mens han var godt passert 30. Spørsmålet politiet ønsker svar på er om han har forgrepet seg på andre i mellomtiden.

— Arbeidet med å gjennomgå andre saker har pågått parallelt med etterforskningen av saken mot siktede. Det er ennå ikke avsluttet, men vil fortsette uavhengig av straffesaken mot ham, sier Isachsen.

Ugift og barnløs

Jannicke Keller-Fløystad overtok som forsvarer for mannen. Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra henne, men til BA sier hun dette:

— Han beklager veldig sterkt det han har gjort. Han håper at erkjennelsen kan gjøre det lettere for de fornærmede.

Den siktede mannen er ugift, har ingen barn og driver et eget firma med ti ansatte.