— En ungdom på under 15 har overfor sine foreldre erkjent å ha gjort dette, sier lensmann Odd Dale på Askøy til ba.no.

Personen som forsøkte å tenne på skolen er en gutt fra Askøy. Politiet vil ikke si hvor gammel gutten er.

— Han vil komme inn for avhør i dag. Siden han er såpass ung ønsker vi å si minst mulig som kan identifisere ham blant andre, sier Dale til ba.no.

Torsdag kveld var foreldre og besteforeldre samlet på Erdal barneskole for å se sine håpefulle 1.-klassinger opptre på den tradisjonelle juleavslutning. Rundt klokken 20.00 ble underholdning og juletregang avbrutt av en hylende brannalarm.

— Det er helt uforklarlig at noe slikt kan ha skjedd. Vi har et veldig godt elevmiljø her på skolen, og vi mistenker ikke noen av elevene, sa rektor Sigmund Gundersen til bt.no torsdag.

Han låste selv ytterdøren til avdelingen med lærerværelset da han gikk hjem i ettermiddag.

Tydelige spor

  • Vi kan tydelig se at brannen er påsatt. Det er gjort mange forsøk på opptenning rundt omkring på lærerværelset, sier Bjarte Johannessen ved Askøy lensmannskontor.

Før brannvesenet kom til stedet hadde lærere begynte å kaste ut brennende gjenstander fra rommet.

Avhør

  • Det var fortsatt røykfullt på lærerværelset da brannvesenet kom frem. De fleste var allerede kommet seg ut fra skolebygget. Brannvesenet fikk evakuert resten, og slukket brannen, sier Johannessen.

— Rundt 200 barn og foreldre og lærere var samlet i gymsalen da brannalarmen gikk. Vi har funnet spor på stedet som gjør at vi vil foreta en grundig etterforskning, sier politiets innsatsleder Tom Paulsen.

RØYKFULLT: Brannvesenet var raskt på stedet da brannalarmen gikk. FOTO: GEIR MARTIN STRANDE