36-åringen som er siktet for å ha drept sin 61 år gamle mor på Askøy fredag kveld, innrømmer at han stakk kvinnen, men han har ikke erkjent straffskyld, skriver NTB.

Mannen ble lørdag kveld overført til Sandviken sykehus, ifølge hans forsvarer, Steinar Yndestad.

— Han har vært usammenhengende og uklar i dag. Etter min vurdering er det det jeg trodde ville skje. Han bør være under psykiatrisk hjelp hele tiden, sier Yndestad til bt.no.

36-åringen har i avhør erkjent at han knivstakk moren.

— Men han har ikke tatt stilling til straffskylden i denne saken. Akkurat nå trenger han ro og legetilsyn, sier 36-åringens advokat, Steinar Yndestad, til TV 2.

— Politiet rykket ut til stedet etter melding fra siktede selv. Vi skred til verket sammen med ambulansetjenesten for å redde liv. Dessverre sto ikke livet til å redde, sier politioverbetjent Helge Stave ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiaksjonen startet da kvinnens 36 år gamle sønn selv meldte fra til politiet fredag kveld klokken 19.37 om at han hadde drept en person. Mannen ble pågrepet uten dramatikk 30-40 minutter senere.

Stave bekrefter at kvinnen var død da politiet tok seg inn i huset.

- Kan hun ha vært i live mens aksjonen pågikk?

— Vi vet ikke om kvinnen var i live i løpet av denne tiden. Det er en av tingene vi nå undersøker. Jeg vet ikke om det er mulig å få slått dette fast eller ikke, sier Stave.

Undersøker kniver

— Har dere funnet våpen på åstedet?

— Jeg har fått opplyst at handlingen er utført med kniv. Vi har beslaglagt flere kniver som vi nå vil undersøke.

- Har den siktede fått hjelp av helsepersonell?

— Han er blitt undersøkt av lege etter beslutning av politiadvokaten. Det er for å avdekke om han var ruset under handlingen.

— Jeg har pratet med ham nå i dag. Han har etter min oppfatning behov for ro og legetilsyn, sier 36-åringens forsvarer, advokat Steinar Yndestad.

Ringte selv

I natt ble det foretatt et kort avhør av 36-åringen, uten forsvareren til stede.

— Det er ikke planlagt noen nye avhør, sier Yndestad.

36-åringen ringte selv til politiet og meldte fra om drapet.

I løpet av helgen vil politiet vurdere om mannen skal fremstilles for varetektfengsling på mandag.

Åpner bedehuset

Bedehuset på Follese blir i morgen kveld åpnet for dem som måtte ha behov for å snakke med noen om drapet i lokalsamfunnet.

Bedehuset vil være åpent fra klokken 18. Helsepersonell, prest og representanter fra politiet vil være til stede, opplyser psykisk helsetjeneste i Askøy kommune.