Espen Tjersland

Hønefoss

— Jeg har hatt en røff start på dagen. Dette er ganske ubehagelig. Jeg er glad for å få dette overstått, sa Larsen til bt.no like før rettssaken startet i dag morges.

Bergenseren Terje Larsen har kommet med en uforbeholden tilståelse av 200 av de 221 forholdene han er tiltalt for, og får dermed saken avgjort i forhørsretten. Men det kommer til å bli en lang dag i retten. Hvert enkelt forhold skal gjennomgåes, og Terje Larsen innrømmer at han har "vondt for å huske detaljer".

Stakk av fra permisjon

Det var under en permisjon fra Ringerike Kretsfengsel 29. april i fjor at "Vandreren" stakk av.

— Jeg hadde skutt hull i fotballskoene, og var på vei til Hønefoss for å kjøpe meg et par nye. Det var fint vær. Men da jeg gikk forbi polet, så kjente jeg suget i kroppen, har "Vandreren" tidligere fortalt i et intervju med BT.

Omtåket av alkohol vandret Terje Larsen rundt i fjelltraktene på Østlandet, på jakt etter hermetikk og alkohol.

Etter nesten tre og halv måned på rømmen ble "Vandreren" pågrepet 19. august av en fotpatrulje fra Skjåk. Han ble funnet sovende på en setervoll i Ottadalen.

I Hamar traktene er han siktet for i alt 48 hytteinnbrudd, 86 forhold i Gudbrandsdalen og 86 forhold i Østerdalen.

Risikerer tre års fengsel

Terje Larsen soner for tiden sin 13. dom for 450 hytteinnbrudd.

Etter det BT kjenner til lyder aktors, Barbro Røkenes, påstand på 3 år og seks måneder fengsel. Forsvarer, Ketil Schonhowd, sier til BT at påstanden er noe i strengeste laget. - Men dette ønsker jeg ikke å kommentere før i prosedyren, sier Schnonhowd til BT.

Dom i saken faller først i neste uke.

Fakta: Terje Larsen

 • Bergenseren Terje Larsen (43) er norgeshistoriens største hyttetyv.
 • I oktober i fjor fikk han sin 13. dom for i alt 450 hytteinnbrudd.
  1. april i år stakk "Vandreren" av under en permisjon fra Ringerike Kretsfengsel.
   1. august ble han pågrepet i Ottadalen etter nesten fire måneder på rømmen. Nå er "Vandreren" mistenkt for å stå bak nærmere 250 hytteinnbrudd i Ringsaker, Østerdalen og Gudbrandsdalen.
   • Totalt skal Terje Larsen ha begått nærmere 1000 hytteinnbrudd, siden han startet sine første vandringer i fjellheimen på begynnelsen av 1980-tallet.
   ANGRER: Terje "Vandreren" Larsen sa i et intervju med BT i fjor høst at han angrer på det han har gjort, og at han ikke skal ut på nye hytteraid.
   Arkivfoto: Helge Skodvin