Det melder intensivavdelingen på Stavanger Universitetssykehus søndag morgen. Mens situasjonen fredag og lørdag ble beskrevet som kritisk og ustabil, er den nå endret til kritisk og stabil. Det betyr at hun har gått fra å sveve mellom liv og død til å nå befinne seg utenfor livsfare. Fra sykehushold presiseres det samtidig at situasjonen fortsatt er kritisk, og at skadene er alvorlige.

Den fire år gamle jenta ble fåført store skader fredag da personbilen hun satt i kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en lastebil. Hendelsen skjedde på E39 i Fitjar kommune. Tobarnsmor Mari Sletten Bratli (24) fra Fister i Hjelmeland kommune ble erklært død på stedet. I bilen satt også hennes 6 år gamle sønn. Han er til behandling ved Stavanger universitetssykehus, men skal ha kommet fra det med lettere skader.

Dramatisk utvikling

Fredag rapporterte politiet først at de to barna hadde kommet fra det med lettere skader. Ved undersøkelser på sykehuset i Haugesund ble det derimot avdekket mer alvorlige skader og begge barna ble overført til Stavanger universitetssykehus. For jenten på fire år var situasjonen ekstra dramatisk.

De to barna ankom Stavanger Universitetssykehus rett før midnatt på fredag.

Sleipt og glatt føre

Ulykken skjedde ved Hageberg i Fitjar kommune rundt klokken 18.30 fredag kveld.

— Det kan virke som om personbilen kom over i lastebilens kjørefelt, sa operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Sunnhordaland og Haugaland politidistrikt til bt.no fredag.

— Lastebilsjåføren er uskadet, og det er ingen mistanke om at han kan lastes for ulykken, sier operasjonslederen, og legger til at det heller ikke er mistanke om ruskjøring.

Ifølge bt.nos reporter på stedet var det glatt og sleipt føre på ulykkesstedet. Naboer har i lengre tid spurt myndighetene om å få nedsatt fartsgrensen til 60 kilometer i timen på den ulykkesutsatte strekningen.

Etter det bt.no kjenner skal vegvesenet ha vært på befaring i området fredag, fordi de planlegger å rette ut svingene på strekningen.