Tilhengeren på et vogntog veltet ved 06.45-tiden ved avkjøringen fra Loddefjord til Sotra. Kontaineren på vogntoget ble liggende slik at skrot og boss falt ut over riksveien.

— Det fører til problemer i trafikken. Vi har bestilt en bergingsbil og en hjullaster til å ta opp alt rotet. I tillegg er en kranbil bestilt fra Hanøytangen for å løfte tilhengeren på rett vei igjen, sier politibetjent Stein Ove Tveito ved Bergen Vest politistasjon.

Skrap strødd utover

Veien vil bli periodevis stengt når bergingsarbeidet kommer igang. Ved 8-tiden ble Lyderhornstunnelen i retning vest stengt helt inntil videre.

— Det er en kontainerbil som har kommet kjørende fra Loddefjord. Hengeren har tippet på vei ned på motorveien, forklarer Tveito.

Det ligger metallskrap strødd over to kjørefelt og sperrer hele kjørebanen på riksvei 555.

— Det er flere biler som er blitt truffet av skrotet eller som har kjørt på det. Men det er ikke meldt om personskade, sier Tveito.

Stengt

Det er nå manuell trafikkdirigering på stedet. Viking og Mesta er nå på ulykkesstedet og oppryddingen er igang.

Lyderhorntunnelen var klokken 10.35 fremdeles stengt og omkjøring foregikk via Loddefjord. På det verste strakte køene seg fra Nygård etter Damsgårdstunnelen, via Loddefjord og helt til stedet hvor uhellet skjedde.

Kontaineren ble frakoplet tilhengeren for å få ryddet veibanen. En gravemaskin og en lastebil med grabb ryddet avfallet opp fra veibanen.

Flere bergingsbiler og en kranbil kom til stedet for å fjerne vogntoget.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.