Nybakt mor og nordsjøarbeider Terese Røkås og butikkarbeider Merethe Molnes har funnet en forretningsidé utenom det vanlige. Fra 1. juni vil de tilby kos og stell for kjæledyr — i dyrenes eget hjem.

Under navnet Snute & Pote har de to kvinnene kopiert et suksessforetak i Oslo. Til Bergens Tidende forteller de:

— Begge har katt og har i perioder opplevd å ha behov for å få hjelp til å stelle og se etter dyrene mens vi er borte fra hjemmet i kortere eller lengre tid. Vi fikk tips om at noen i Oslo går hjem til folk som er bortreist eller på jobb for å stelle og kose med kjæledyrene deres. Denne ideen tente vi på. Vi besøkte en katteutstilling her i byen og snakket med folk der, vi har også snakket med medlemmer av katteforeninger og med sentrale personer i Dyrebeskyttelsen. Samtalene avdekket at det er behov for og etterspørsel etter en slik tjeneste vi nå vil starte, forteller Merethe og Terese.

Entusiasme for dyr

Dermed bestemte de seg for å sette i gang en liknende tjeneste i Bergen. Merethe har sagt opp jobben sin i butikken hun jobber for å drive hjemmehjelp for dyr på heltid. Terese skal bruke fridagene fra nordsjøjobben til å stelle andres dyr.

— Gjennom foretaket Snute & Pote vil vi gjøre avtaler med eiere av katter, hunder, gangere, fisker og fugler. Vi vil ha nøkkel til hjemmet til hver enkelt kunde for å kunne låse oss inn og stelle og kose med kundenes kjæledyr, forteller Merethe og Terese.

— Vi kan påta oss å gå lufteturer med hunder. Dette er spesielt aktuelt for hundeeiere som i perioder har lange dager på jobben.

— Katteeiere og eiere av hamstere og andre gnagere, fisker og fugler, kan la kjæledyret bo hjemme og la oss stelle det mens eierne koser seg på fjellet, ved sjøen eller i Syden.

De to gründerne sier de er dyrevenner som er vokst opp med og har stor entusiasme for dyr.

Ikke skremmende

Dersom noen kunder ønsker at hjemmehjelperne skal tømme postkassen for aviser og post, eller å vanne blomster, kan også det avtales.

— Tror dere ikke noen vil være skeptiske til å utlevere nøkkel til hjemmet sitt til fremmede?

— Nei, ikke hvis den fremmede skal påta seg å stelle kjæledyr. Vi har snakket med mange potensielle kunder om dette. Ingen har sagt at de har betenkeligheter med å la oss få nøkkel til hjemmet deres. Det sier seg selv at det ville bli slutten for virksomheten vår hvis vi skulle finne på å stjele fra hjemmene til våre kunder. Dessuten kan man ikke se bort fra at noen mener det vil være lettere å la fremmede få adgang til hjemmet sitt enn naboen, sier Merethe og Terese.

Prisen for tjenesten er 290 kroner timen. I denne summen er det inkludert reiseutgifter. Snute & Pote vil ikke påta seg å stelle og kose med slanger.