— Han har vært en plage for meg i lang tid. Da jeg var 16 år, fikk jeg en melding fra en som kalte seg for Lars. I dag vet jeg at Lars og Lasse er samme fyr for han har sendt melding og sagt ifra at han har byttet navn, forteller en 18 år gammel jente som vil være anonym.

Navnet er fiktivt. Den ekte Lasse reagerer sterkt.

BT møter henne og Cathrine Lislerud, ansvarlig for Facebook-gruppen som har som mål å jage mannen i 30-årene fra Facebook.

- Hørtes ufarlig ut

Den anonyme 18-åringen fikk tilbud om hun ville selge seks brukte truser for tusen kroner.

  • Det fristet litt siden jeg var i pengenød og det hørtes jo helt ufarlig ut, sier hun.

Da tilbudene begynte å bli mer slibrige trakk 18-åringen seg.

  • Da han begynte å tilby betaling for sex, sa jeg klart ifra om at jeg ikke ville ha noe mer med ham å gjøre, sier jenten.

Takk fra foreldre

BT skrev i går om Facebook-gruppen som har som mål å få kastet den såkalte Pedo-Lasse ut av Facebook. Gruppen har i dag vokst til over 13.000 medlemmer. Administratoren av siden, Cathrine Lislerud, sier at hun har fått flere tilbakemeldinger fra unge jenter som har møtt mannen.

— Det er også flere foreldre som har fortalt at deres døtre har vært utsatt for mannen. De har takket meg for at jeg har startet gruppen og fått så mange med meg, sier Lislerud.

I går fortalte hun at hun har snakket med jenter helt ned i fjortenårsalderen som har møtt mannen.

  • Dessverre er det noen som har latt seg lure. Det virker som metoden hans er å starte med truser for så å gå rett over på direkte spørsmål om sex, sier Cathrine Lislerud.

G-strengmannen

Personer som bruker mobil, MSN og Facebook for å skaffe seg dametruser, er ikke noe ukjent fenomen.

Den 28 år gamle såkalte G-strengmannen fra Buskerud ble fengslet i fjor høst - dømt for å ha trakassert over 70 kvinner og barn over hele Østlandet. Mandag 9. februar ble han pågrepet igjen, siktet for det samme. Samme dag ble han løslatt.

Eira Sletbakk (25) er en av dem som er blitt plaget av denne mannen siden hun var 13 år gammel. Det begynte med at hun fikk kontantkort for å gi ham truser etter at hun ble kontaktet ved tekstmeldinger.

  • Jeg kjøpte billige truser som jeg solgte til ham. I dag angrer jeg veldig på det, sier 25-åringen som også forteller at hun i senere tid er blitt drapstruet av mannen.

Hun har selv startet en Facebook-gruppe mot den såkalte G-strengmannen. Gruppen har i dag 3800 medlemmer.

  • Jeg er imponert over Facebook-gruppen som ble startet i Bergen og som har fått så mange medlemmer. Det er viktig å få advart så mange som mulig, og at flere jenter kan se at det de har opplevd ikke er enestående, sier Sletbak.

Hennes viktigste råd til unge jenter som er på nettet er å la være å besvare meldinger fra personer de ikke kjenner.

  • Gir du respons, kan det allerede være for sent, sier hun.

Les også: Advarer tenåringer mot falsk fotograf

GAPESTOKK? - Noen sier jeg bruker Facebook som gapestokk, men det viktigste er å advare jenter mot overgrep, sier Cathrine Lislerud. 18- åringen i bakgrunnen forteller at hun fikk tilbud om 10.000 kroner for at den aktuelle mannen skulle ha sex med henne. - Da jeg sa jeg ville anmelde saken til politiet, sa han at han var advokat og ville få vite alt, sier hun.
Odd Mehus