Hvorfor disse svindlerne er så begeistret nettopp for ham, har Foss ingen formening om.

— At noen er så dumme å gå på sånt, fatter jeg ikke. Men det er vel griskhet som driver folk, sier han.

Slobodans penger

— Jeg synes det er irriterende å få alle disse e-postbrevene. Det er ikke stort jeg kan gjøre for å stoppe de heller.

Foss, som er bosatt i Fetsund, blokkerer adressene til dem som sender brev, så iallfall de er forhindret fra å fortsette.

— Har du svart på noen av tilbudene?

— Jeg spurte en av dem om han var så dum å tro at jeg ville gå på noe slikt. Jeg fikk ikke noe svar.

Foss har sendt BT noen og tjue av brevene han har fått. Her er noen av dem:

Den mest originale kommer fra konen til Vlajko Stojiljkovic. Hun skriver at mannen skal for retten ved Krigsforbryterdomstolen i Haag. Hun forteller at hennes mann og Slobodan hadde «satt av» ca. en milliard kroner til et fond som skulle bekjempe opprørere. De kan hun få ut, men trenger en utenlandsk konto. «Er du pålitelig?», spør hun Foss. I så fall kan han få 150 millioner av disse pengene.

Skryter av Foss

Ellers er det sjenerøse afrikanere som har lagt sin elsk på Odd Halvard Foss. Idris Osman tilbyr hele 160 millioner kroner for at Foss skal late som han er arving til en steinrik utlending som døde i en trafikkulykke i Afrika for fem år siden. Mannen gjemte nemlig unna en formue på 800 millioner kroner, som Osman - for litt hjelp - vil dele med Foss.

Også Christian Ude er litt original, og oppviser noe som kan likne på ironi. Han skriver nemlig at en bedrager som har lurt penger av uskyldige utlendinger nå er arrestert. Han vil gjerne ha Foss sin hjelp til å få denne bedrageren sine penger ut av landet.

Mens Yimego Mane etterlyser en ærlig og ansvarlig person som vil hjelpe å få hans avdøde fars penger ut av Guinea, trenger Paul Fred i Sierra Leone tåredryppende hjelp til seg, søsteren og datteren. Han skriver at ifølge hans kilder er Foss pålitelig, og kan hjelpe å få hans avdøde fars penger ut av landet.

Kelvin Chuli Savimbi, nevø av eks-UNITA-lederen, tilbyr Foss med varmt hjerte sitt vennskap. Instinktet ledet Savimbi til akkurat Foss sin e-postadresse, i håp om at akkurat han kan hjelpe å få ut penger av landet.

Felles for de alle er at hvis noen svarer, så vil de etter litt brevveksling bli bedt om å dekke litt av kostnadene med å få pengene ut. Så litt mer. Så enda litt mer ...