Den årvåkne leser vil huske Olsen fra hans glansdager som informasjonsdirektør i Statoil på 80-tallet. Olsen måtte gå fra sin stilling i kjølvannet av Mongstad-skandalen. Han ble sterkt kritisert for måten han ga ut informasjon til journalistene på. Dermed var det et sterkt tillitsbrudd mellom pressen og informasjonsdirektøren.

Senere kom han tilbake som sekretær for konsernledelsen i Statoil. Olsen var også sentral i forhandlingene som førte til at den etter hvert så famøse Iran-avtalen så dagens lys. Sammen med daværende konserndirektør Richard Hubbard, var Olsen med på flere av møtene som ble avholdt med eks-presidentsønn Mehdi Hashemi.

Det kommer frem av Statoil-advokat Erik Keiseruds rapport.

Verken Olsen eller Olav Fjell fikk noen reaksjon fra Økokrim. Olsen er nå pensjonert fra sin jobb i Statoil, og dekket i går pressekonferansen som journalist for oljemagasinet Platts.

Han har hele tiden nektet enhver befatning med Iran-avtalen, og hevder han bare møtte Hashemi to ganger.

— Jeg hadde ingenting med Horton-saken å gjøre, sier Olsen til BT.

På gårsdagens pressekonferanse stilte Olsen ett spørsmål, og det var nettopp om Mongstad-oppgraderingen. Han synes det er helt uproblematisk å dekke Statoil som journalist, kort tid etter at han satt med sentral konsernstrategi for Statoil.

— Det er jo journalist jeg er, sier Olsen.