GARD STEIRO gard.steiro@bt.no

Med dommere og forsvarere til stede demonstrerte tiltalt nr. 2 og tiltalt nr. 3. hvordan de brøt opp vinduet i Åsamyrane 283 natt til 19. april i fjor. Minutter senere ble Øyvind Bjarte Madsen skutt i hodet på kloss hold.

Et stort antall politibetjenter fulgte befaringen i Åsane. Hele området ble sperret av med rødt og hvitt plastbånd. På avstand fulgte et kobbel pressefolk seansen.

Hettekledd Tiltalt nr. 2 har ikke vært på åstedet siden drapsnatten. Han stod med rak rygg utenfor den brune hytten og svarte på spørsmål fra byrettsdommer Gunnar Torkildsen. På tross av at han ble fotfulgt av uniformerte politimenn, ble håndjernene ikke tatt av.

Tiltalt nr. 3 kom til stedet med en blå hette over hodet. Han holdt seg på trygg avstand til sine medtiltalte. Den 26 år gamle sosialklienten hadde ikke ønske om å være med på befaringen. Han var her i fjor høst, under politiets rekonstruksjon av drapet. Følger fluktruten Etter en liten halvtime inne i Madsens bolig, kjørte følget videre til Rolland. De neste timene skal de følge de to gjerningsmennenes fluktrute i Åsane.

PÅ BEFARING: Byretten oppsøkte onsdag stedet der Øyvind Bjarte Madsen ble drept i Åsane i påsken i fjor. (FOTO: ARNE NILSEN)