Like etter at Martahaugen barnehage på Litlebergen offisielt åpnet mandag, ble den stengt av Meland kommune. Årsaken var at livsfarlig anleggsarbeid fremdeles pågikk for fullt.

Under kommunens befaring var det flere anleggsmaskiner, gravemaskiner og lastebiler som kjørte inn og ut av området. Lastebiler rygget inn på lekeplassen uten hjelpemann, det ble dumpet stein og jord, og uteområdet var usikret, skrev kommuneoverlege Tord Moltumyr i hastevedtaket.

Ny befaring

I dag klokken 06.30 hadde kommunen en ny befaring, og denne gang var det ikke noe som tilsa stenging.

— Vi hadde en ingeniør der i morges og jeg forstår det slik at det har blitt jobbet i hele går og i natt. Slik det ble fremstilt for meg fra de som var der, var det forsvarlig å åpne igjen, sier Moltumyr.

Han opphevet derfor stengingsvedtaket fra i går.

— Barnehagen er fortsatt ikke godkjent formelt, og vi vil ha et nytt tilsyn i løpet av neste uke. Dette gjelder mindre ting, så det skal ikke være noen mangler som gjør at de må stenge igjen, sier Moltumyr.

Daglig leder Geir Egil Høvring i selskapet Barnebygg, som er ansvarlig utbygger, sa mandag at det var avtalt med underleverandøren at det ikke skulle være byggevirksomhet i barnehagen i går.

– Dette skyldes en misforståelse. Det skulle ikke vært anleggsmaskiner på området, sa Høvring i går.

Det resterende arbeidet i barnehagen blir nå tatt etter at barnehagen er stengt.

— Det er veldig lite som gjenstår, så det er lite anleggsarbeid som vil foregå, sier Høvring.

Ikke første gang

Det er ikke første gang utbyggeren Barnebygg får refs på grunn av uholdbare forhold for barna. Tidligere i år ble Rå barnehage i Rådal stengt av kommunen fordi anleggsarbeidene fremdeles pågikk.

Les mer om Martahaugen på Barnebyggs nettsider.

Gårsdagen ble ikke helt som planlagt for Casper (2) som måtte holde seg innendørs da mamma Grethe Håkenstad kom for å hente. I dag er det imidlertid ingen restriksjoner i barnehagen.
ANE BØRHAUG (MMS)
I GÅR: Disse anleggsarbeidene førte til umiddelbar stenging av Martahaugen barnehage i går.
ANE BØRHAUG (MMS)
FYLT UT: I løpet av natten er blant annet gjerdene blitt satt skikkelig opp og grøftene rundt dem fylt opp.
ANE BØRHAUG (MMS)