22-åringen skal ha fremsatt trusler mot ekssamboeren. Han ble pågrepet i en bil på Askøy, melder politiets operasjonssentral i Hordaland på Twitter.

Men først prøvde mannen prøvde å unnvike politiet. Tre politibiler la seg på hjul da han nektet å stoppe.

— Vi fikk melding klokken 20.30 om at det var utløst en voldsalarm. Patruljen var ikke så langt unna. De så en bil og den mistenkte, og la seg på hjul for å stanse ham, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Mannen blødde

De oppdaget bilen på Åsebø, og prøvde å stanse den. Men sjåføren nektet å stoppe og kjørte nordover. Etter en stund snudde han, og begynte å kjøre sørover.

— Farten lå da mellom 80 og 95 kilometer i timen, sier Hilland.

En politipatrulje sto klar og prøvde å stanse bilen på Juvik. Men da la den seg i motgående kjørefelt, og kjørte forbi patruljen som sto på Juvikflaten.

Like etter stanset bilen på et busstopp på Kleppe.

— Når de tar tak i mannen, ser de at han blør og at det er en stikkskade. De tar ham med seg og kjører i møte med ambulanse, forteller operasjonslederen.

Stengte to tunneler

Mannen ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, som onsdag opplyser at 22-åringen er lettere skadet.

— Vi har rutinemessig varslet Spesialenheten for politisaker, sier Hilland.

Stongafjelltunnelen ble stengt en kort periode under jakten, og det samme gjaldt Olsviktunnelen. Det det oppsto ingen større trafikale problemer, ifølge Vegtrafikksentralen.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FART: Bilen, som her undersøkes av politifolk, skal ha holdt høy fart.
SEAN MELING MURRAY