Klokken 17.15 fikk politiet melding om bilbrann utenfor et senter for tenåringer med alvorlige atferdsvansker sør for Bergen sentrum.

Det viste seg i stedet å være snakk om hærverk og forsøk på å antenne en bil. I tillegg skal en person ha blitt skadet.

— Vi har bedt om en ambulanse, da en av ungdommene skal blø kraftig fra en hånd, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

Knuste ruter

Institusjonen er en regional institusjon for ungdom mellom 14 og 18 år, med seks døgnplasser og seks hjemmebaserte. Det var de ansatte som meldte fra til politiet.

V-TEGN: En av ungdommene var tydelig fornøyd etter hærverket.
ROAR CHRISTIANSEN

BT erfarer at de ansatte barrikaderte seg inne på institusjonen etter at to personer gjorde hærverk og utagerte.To biler ble utsatt for hærverk, den ene bilen tilhørte institusjonen mens den andre tilhørte en privatperson. Alle ruter er knust og taket bulket. Dette skrev politiet på Twitter.

To tatt hånd om

Politiet har nå tatt hånd om to mindreårige personer etter hendelsen. En av dem skal være ført til barnevernsvakten, mens den andre personen er sendt til Haukeland.

Brannvesenet ble først sendt ut etter melding om en bilbrann på stedet, men de returnerte da det viste seg ikke å stemme.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post