Dette synet møtte beboere i Søndre Skogveien i Bergen i morges: Et bosspann var plassert på taket av en blå Toyota varebil.

— Jeg fikk en lapp på bilen min om at BIR hadde problemer med å komme forbi. Jeg skulle til å flytte den da jeg så at bilen bak meg, som hadde fått flere BIR-brosjyrer, hadde et bosspann på taket, forteller Mia Wiggen.

skogvei1.jpg
MIA WIGGEN

Bossbilsjåføren hadde rett og slett fått nok.

Ble advart flere ganger

Wiggen forteller at varebilen sto parkert akkurat der veien er ekstra smal.

Brosjyrene på panseret vitner om at føreren har fått beskjed fra BIR minst to ganger tidligere.

— Jeg har snakket med sjåføren som la spannet på biltaket. Han er lei seg for at han gjorde det, men sier at han var helt fortvilet. Det lå flere lapper på bilen, og likevel var den parkert med snuten ute så det nesten var umulig å komme forbi, sier Mette Nygård Havre, kommunikasjonssef i BIR.

Brannbiler og bossbiler trenger minst tre meter i bredden for å komme forbi. Parkerer man til hinder for andre biler, kan det vanke bot eller borttauing.

Havre benytter anledningen til å be folk tenke seg om når de parkerer.

— Bossbilen er én ting, men hva med ambulanser og brannbiler? Noen steder er det ekstremt smalt. Man må tenke på at det er flere som skal frem.

Skal ikke skje igjen

Den svært smale Søndre Skogveien i Årstad, ved foten av Løvstakken, byr ofte på problemer for BIRs sjåfører, forteller hun.

— Det er en problemvei. Det er vanvittig trangt der. Man skal selvfølgelig ikke sette bosspann på biltak, og det er ikke noe vi pleier å gjøre, jeg har aldri hørt om det før. Men disse feilparkeringene er fortvilende for sjåførene, som gjør alt de kan for å tømme langs rutene, sier Havre.

Hun legger til:

— Noen ganger blir man ekstra fortvilet, og da skjer det som skjedde i dag. Operatøren har lovet at det ikke skal skje igjen.

Det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med bileieren.

Som fortjent? Diskuter i kommentarfeltet under.