Førstelaget til Tertnes J95 ble i år invitert til Huurre Cup på Askøy. Huurre Cup inviterer resultatmessig gode lag til sin turnering og cupen blir årlig arrangert av Askøy Håndball Klubb.

Å vinne Huurre Cup er en prestisje i Hordaland.

Tøff sport

Håndball er en tøff fysisk sport og med Tertnes J95 sine generelt små spillere har de slitt mot store og tunge motspillere de tidligere årene.

Håndballsesongen 07/08 har Tertnes vist en formidabel fremgang. Høyden er litt mer utjevnet, men fremdeles er de i ”drivhus”, samt at jentene er blitt sterkere etter trening i Vikinghallen.

Det ble mye nesten-resultater i sesongen, og det er vel grunnen til at Tertnes J95 ble invitert til Huurre cup.

Det ble ”nesten” i Huurre cup også

Tertnes jentene møtte til cupen med en liten følelse i magen at dette blir i det tøffeste laget.

De åpnet første kamp mot Askøy J95 som ble en utrolig spennende kamp. Tertnes ledet fra start og store deler av kampen. Tertnes tapte til slutt med ett mål og Askøy J95 vandret helt til finalen men, tapte med ett mål i finalen.

Fyllingen var neste motstander, og atter en gang tok Tertnes-jentene ut det beste. Fyllingen har store fysiske spillere og Tertnes sin minste spiller rakk nøyaktig rett under armen til Fyllingen sin største spiller.

Tertnes begynte også her med ledelse med 2 mål. Kampen ble like spennende som mot Askøy men også her kom Tertnes til kort og tapte med 2 mål.

Tapte mot vinnerne

Åsane var neste kamp. Åsane har i de siste årene vunnet det meste, men Tertnes-jentene gikk på med frisk mot. Tertnes-jentene holdt jevnt helt til pause, men falt litt bakpå i annen omgang. Resultatet ble 10-5 til Åsane, og Åsane møtte Askøy i finalen og vant.

Tertnes kom til semifinale i B-sluttspillet og det ble litt ”gufs fra fortiden" mot Årstad. Tertnes-jentene var slitne og når Tertnes fikk 2 x2 min utvisning ble det litt for mye.

Mangler treningsmuligheter

Tertnes-jentene er veldig treningsvillig, men hallplass er et problem for Tertnes håndball.

Tertnes J95 har til disposisjon ½ bane på tirsdager og en hel bane om torsdager. Dette skal deles på 1. og 2. laget (30 jenter).

Heldigvis har jentene andre fysiske interesser også. Dette gjenspeiler i god kondisjon og fysikk på laget samt at noen av jentene bygger kondisjon og god motorikk i Byfjellene en gang i uken. Til neste sesong håper Tertnes J95 på treningstid tre ganger i uken.

Tertnes-jentene fikk virkelig en opptur i Huurre cup med mange kommentarer fra andre trenere på innsatsen til Tertnes-jentene.

Huurre Cup et godt arrangement

Tertnes-jentene koste seg virkelig i en godt gjennomført turnering. Kampene kom presist i gang, det var grilling og underholdning i pausen. Madeleine Christensen og Erlend Bratland fra Norske Talenter var til stede samt "Mors rebell" underholdt i pausen.

Tertnes Elite-jentene var også tilstede med trening og tips til breddehåndball. Tertnes J95 håper på å vokse noen centimeter og revansj til neste år.

Lagbilde fra Huurre Cup (tatt med mobil).
Benedikte Rygel
Tertnes-jentene koste seg i pausene.
Benedikte Rygel