Motorsporten vokser i Hordaland, og i går viste den seg frem under Motorsportens Dag.

— Dette er første gangen vi har samlet alle grenene til en slik mønstring. Nå håper vi det blir et årvisst arrangement, sier Harald Kremner, leder for Hordaland motorsportkrets. Han vil gjerne vise frem noen av sine mange unge utøvere. I løpet av året regner Kremner med at 27 motorsportklubber i Hordaland er med i kretsen.

Populært for unge

Motorsporten trekker til seg stadig flere barn. Og da følger gjerne foreldrene med. Eller kanskje er det omvendt?

En av motorsportfedrene er Trond Sæle som stiller med motocrossrekruttene Rebekka på syv år og Steffen på ti år.

— Vi kjører en serie løp i løpet av sesongen. Siste helg var vi i Sauda, neste helg er det Vikedal. Det er viktig å følge opp, og dette er et godt alternativ for å holde de unge vekk fra kjøpesentrene. Alle egner seg ikke til fotball, sier Trond.

Familien Sæle har investert ca. 80.000 kroner i sykler og bruker opp mot 50.000 kroner i året på sporten sin.

— Men vi får sett oss rundt, og tar det litt som ferie også, sier Trond.

Ellers er Steffen litt betenkt over at det er hans tre år yngre lillesøster som får all oppmerksomheten når de reiser rundt.

Like ved fyller Willy Fjellheim fra Sotra bensin på sykkelen til sin sønn Sander, en av konkurrentene til Steffen. Også Sanders familie bruker mye tid på sporten.

Ferdigheter

Men også trial-miljøene har sine jentefavoritter. Tiårige Charlotte Grytten for eksempel. Hun er en av to jenter som demonstrerer sine ferdigheter på Tivolitomten. I trial gjelder det å kunne beherske motorsykkelen i vanskelige situasjoner uten å velte eller sette føttene i bakken.

Mens vannjetmiljøet er konsentrert om Hjellestad, har RC - radiostyrte biler - sin største klubb på Radøy. En god del aktive er det også på Voss.

— Det er fantastisk at Bergen kommune lar oss få bruke dette området til en slik mønstring. Også politiet fortjener ros for å ha vært velvillige, sier Kremner.

<b>SMÅSKALADEPOT: </b>Småreparasjoner må til underveis også for de små radiostyrte bilene. Steinar Kvarme (t.v) fra Voss motorsportklubb hjelper Roger Sjømark som er nybegynner i «depotet».<br/>FOTO: TOR HØVIK
<b>STÅR PÅ: </b>Syvåringen Rebekka (t.v.) og storebror Steffen demonstrerer motocross på Tivo-litomten. Her går det unna.<br/>FOTO: TOR HØVIK
<b>GODE RÅD: </b>Rebekka Sæle får gode råd fra pappa Trond foran opvisningen under Motorsportens dag.<br/>FOTO: TOR HØVIK
RADIOSTYRT FART: Full konsentrasjon mens de små elektriske radiostyrte bilene freser av gårde på grusen.