I et leserinnlegg i BT tar han til orde for at gjerdene ved Skoltegrunnskaien og Dokken i størst mulig grad bør fjernes.

– Det er ikke rett at store deler av Bergen havn skal være avstengt for publikum. Disse stedene har vært brukt som friluftsareal av mange bergensere, sier Stiegler.

Han understreker at han kun kan uttale seg som Ap-politiker og privatperson, ikke som operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Strengere enn København

– Hvorfor skal vi ha så overdimensjonerte gjerder her i utkanten av Europa? København har mindre omfattende avstengning enn vi har, selv om terrorfaren sannsynligvis er større der, sier Stiegler.

Han er medlem av komité for miljø og byutvikling og er skuffet over byrådets behandling av saken.

– Byrådet fremmet 17. januar et forslag i komiteen om at gjerdene skal få stå. På grunn av kort tidsfrist var vi nødt til å godkjenne forslaget, sier Stiegler.

Det vil derfor ikke skje noe med gjerdene før tidligst i august.

– I løpet av våren må byrådet fremme et nytt forslag til oss om gjerdene. Da håper vi på et bredere perspektiv, blant annet må man se på hva andre byer har gjort, sier Ap-politikeren.

Brukt konsulentbyrå

Han ser for seg at store deler av Skoltegrunnskaien kan gjøres tilgjengelig for publikum utenfor cruisesesongen. På Dokken tenker han at området hvor containerne står forblir inngjerdet, men at resten av kaien kan åpnes for publikum.

Ifølge Stiegler er et konsulentbyrå blitt brukt under planleggingen av gjerdene.

– Jeg er redd det kan herske en verste fall-teori i dette konsulentbyrået. Det er høyst usikkert om det er rett strategi, sier Stiegler.

Hva synes du om terrorgjerdene? Si din mening her.

- Hvorfor skal vi ha slike overdimensjonerte gjerder i lille Bergen? spør Per E. Stiegler. ARKIVFOTO: KNUT STRAND
Store deler av havneområdet i Bergen er stengt for bergenserne.