• Det blir bare bedre og bedre, sier meteorologen.

Onsdag slo regngudene seg virkelig løs på Vestlandet. Deler av Os sentrum sto under vann, og Bergen fikk også sin dose med 43,6 millimeter. Seks av dem traff Florida målestasjon på bare ti minutter.

Meteorolog Solbjørg Apeland mener vi nok må innse at høsten er i anmarsj.

— En privatstasjon i Ryfylket fikk 28 millimeter på en time i natt. Det er ganske mye, sier hun.

Fin fredag

Men vi får beholde sommeren litt til. Faktisk blir det bare bedre og bedre fremover, til og med mandag. Det blir riktig behangelige temperaturer på Vestlandet, Sørlandet og det sentrale Østlands-området.

— Fredag blir det skiftende skydekke med mulighet for noen regnbyger, men stort sett oppholdsvær i Bergens-området, melder meteorologen.Utover ettermiddagen kan det komme byger, kanskje med torden, men ikke noe i nærheten av det vi har hatt de siste dagene.

Det kan til og med bli gløtt av sol først på dagen og på kvelden, ifølge Apeland.

Temperaturen i Bergen vil ligge på rundt 17 grader.

Enda finere helg

Lørdag blir det ganske mye skyer og spredt regn nord for Sognefjorden. Men ellers på Vestlandet blir det forholdsvis lett skydekke og stort sett opphold, ifølge værmeldingen.

— Nedbøren kan komme ned til Bergen, men helgen ser egentlig ganske bra ut, sier Apeland.

Søndag får vi nemlig enda mer sol, men fare for byger i indre strøk og nordlig vind opp mot stiv kuling på kysten. Mandag tar det helt av.

— Det er da det blir best, sier meteorologen.

Men som så mange ganger før finnes det et lavtrykk som vil ødelegge. Torsdag ligger det og godgjør seg i Nord-Atlanteren, men østover vil det. Etter en svipptur innom Irland og Shetland, treffer det Vestlandet tirsdag.

— Det kan hende det drøyer til onsdag, men da får vi skyer og regn, sier Apeland.

GOD START: Slik så det ut på Torgallmenningen torsdag kveld. Til helgen blir Bergen enda vakrere.
ØRJAN TORHEIM