• Hva serverer du helst til dine gjester? - Minst mulig. Jeg er rett og slett ikke så glad i å lage mat og får prestasjonsangst av at alle rundt meg blir bedre og bedre.

Hilde Sandvik

— Jeg lager en ting jeg; en slag quiche med vårløk og bacon - eller pasta med ulike varianter av kjøttsaus til. Veldig smalt register, kan du si, sier Anna Bache-Wiig.

- Men skuespillere er kanskje ikke så flinke til å lage mat - siden de stort sett jobber mens andre spiser middag? - Så blir vi desto flinkere til å lage nattsnacks, he-he. Omelett og slikt. Nei, jeg kjenner mange skuespillere som er gode kokker. For min egen del liker jeg best å spise maten. Ikke de store tunge måltidene rett før forestilling kanskje, men jeg er veldig glad i mat. Det skal ikke så mye til å glede meg på den fronten.

- Er det en matopplevelse du ikke vil glemme? - Jaaa. (Hun roper til kjæresten: Ivar - si et godt måltid jeg har spist?

— Jo, Ivar laget en fantastisk kyllingwok en gang som var så god at jeg nesten ikke greide å sitte stille. Det var med kokosmelk og rosiner. Han har aldri klart å treffe det så bra etterpå. Sushi er en favoritt om dagen, selv om det ikke nødvendigvis er det jeg foretrekker på en skikkelig sein søndags morgen - eller ettermiddag.

- Er det noe du helst ikke spiser? - Som sagt er jeg veldig glad i mat, men i mange år hadde jeg et noe anstrengt forhold til pannekaker.

- Hvorfor?

— Da jeg var liten spiste jeg en gang elleve pannekaker. Jeg måtte på Legevakten. Det ble litt mye. Nå har jeg klart å få et mer naturlig forhold til pannekaker igjen. Ellers er jeg veldig lett å få til å spise altså...