— Jeg er veldig glad for at fylkesrådmannen går inn for å øke hastigheten på hurtigbåtene til 35 knopp. Da vil det være mulig å komme seg raskt frem og tilbake i regionen, sier Helge Andre Njåstad som er leder i Samarbeidsrådet for Sunnhordland.

Os ute av dansen

I fylkesrådmannens forslag er hurtigbåten fra Sunnhordland til Os tatt bort. I stedet er det satt opp en rute mellom Rosendal, Flesland og Bergen. Terje Olav Hermannsen sitter i formannskapet i Os kommune for Arbeiderpartiet. Han har kjempet lenge for å beholde hurtigbåtforbindelsen i kommunen.

— Jeg føler det blir lagt altfor mye vekt på hva som er best for turistene. Rutetilbudet må heller legges opp etter folk som bruker båten i det daglige, si Hermannsen.

- Gavepakke til distriktene

Hermannsens partifelle i formannskapet i Kvinnherad, Aksel Kloster, er av en helt annen oppfatning.

— Forslaget fra fylkesrådmannen er banebrytende, viktig og et godt håndslag til distriktene. Tiden er inne for en rute mellom Rosendal, Flesland og Bergen. Nå kan vi reklamere for Baroniet og nasjonalparken vår med «hurtigbåt fra Flesland».

Kan avgjøres i desember

Hvilke rutealternativ som til slutt blir valgt for 2007 er ennå ikke avgjort. Innstillingen fra fylkesrådmannen går videre til samferdselsutvalget onsdag, og blir endelig avgjort i Fylkesutvalget i slutten av måneden.

Når rutealternativet er valgt er det opp til fylkesrådmannen å avgjøre hvilke selskap som får konsesjon til å kjøre rutene.

— Vi håper det ikke blir altfor mange ulike selskaper som får konsesjon. Det kan skape problemer for koordinering mellom rutene, sier Njåstad på vegne av kommunene i Sunnhordland.