— Jeg tar jobb i Norge på dagen, bedyrer Susanne, som nyter den etterlengtede sommersolen bak en bobil i Djupedalen utenfor Urangsvåg i Bømlo.

År etter år har Susanne reist fra Hamburg til sitt ferieparadis nord for Vennesla i Aust-Agder. Der har hun venner og der føler hun seg hjemme.

- Skummelt nok

Årets Norgesferie er en ny erfaring. Sammen med venninne og kollega Christine Uhlmann er hun på bobilferie langs vestlandskysten og nyter hvert minutt.

— Jeg liker alt, sol, regn og tåke. Alt, bedyrer Christine.

De to er sosialpedagoger og jobber med utviklingshemmede og funksjonshemmede. I Norge er det bedre tilrettelagt for bevegelseshemmede enn i Tyskland, mener Susanne.

Den nyinnkjøpte bobilen var en gammel drøm for Christine. Nett, praktisk, men stor nok til å by på nervepirrende opplevelser på trange vestlandsveier, med stup på ene siden og bratthenget på den andre. Og ingen gul stripe for å skille møtende trafikk.

- Hjelpsomhet overalt

Norge som ferieland har de tyske kvinnene bare godt å si om. Vennlige mennesker, hensynsfulle bilister og hjelpsomhet overalt.

Årets utfart gikk i såpass snegletempo at de ikke rakk å se alt de hadde tenkt. Nå drømmer Susanne om lengre ferie og en bobiltur helt til Nordkapp.

BT parkerte i går bussen ved Sams senter i Svortland. Med postadresse Bremnes. Stedets rette navn er en evighetsdebatt.

Blant deltakerne i spørrekonkurransen trakk vi to vinnere med rett svar. De får begge premier i posten. Vinnerne er Malin Hausberg fra Storebø og Rebecka Refvik fra Bremnes.

Apneseth Oddleiv