— Vi skal se barnearbeid med egne øyne, sier Sarah.

Hun er med i Ungdommens rettighetsorgan (URO), som er Plan Norges ungdomsstyre. URO jobber for barns rettigheter, og er opptatt av blant annet barnearbeid, skolegang, rent vann og omskjæring av jenter. De som er med i URO er under 18 år.

— Vi reiser til Dehli mandag, men skal bare være der noen timer før vi setter kursen nordover. Vi skal treffe barnearbeidere som bor helt på grensen til Nepal og være med dem på kveldsskolen de går på. Vi skal også møte noen barneklubber, som er det lokale svaret på URO, sier 16-åringen.

Det er Plan som arrangerer turen til India, og fire norske ungdommer skal reise sammen med en Plan-representant.

Sarah har vært med i Plan i litt over ett år, og har allerede vært på en konferanse i Finland. Der traff hun noen indiske ungdommer som hun skal treffe igjen nå.

I Finland fikk ungdommene prøve barnearbeid i praksis. De fikk i oppgave å bære murstein opp og ned en trapp.

— Det tok ikke lang tid før vi begynte å bli slitne. Å herlighet, tenkte jeg, dette gjør de hver dag, hele dagen, fra de er små. Og de tjener nesten ingenting!, sier Sarah.

— Da vi prøvde å regne ut hva vi ville tjent, kom vi frem til at summen var så liten at fem barn bare kunne kjøpt ett eple på deling, forteller hun.

Hun tror turen kommer til å forandre både henne og de andre som er med.

— I hele verden er det 246 millioner barnearbeidere. Det er ufattelig mange! Jeg håper at når vi treffer barna som arbeider, vil de forstå at de ikke er glemt av verden. Samtidig håper jeg at vi kan sette søkelyset på barnearbeid gjennom å fortelle andre om hva vi har sett, skrive leserinnlegg, og forhåpentligvis få noen høyere instanser til å prøve å gjøre noe med barnearbeidet, sier Sarah.

— Det er mange unge som skulle ønske at verden var et bedre sted for alle. Plan er en av organisasjonene som prøver å gjøre noe med det, mener 16-åringen.