— Hva skal skje? - Vi skal markere de tette båndene mellom Bergen og Storbritannia med en rekke arrangementer for både næringslivet og innbyggerne i Bergen. Vi her ved ambassaden i Oslo ser virkelig frem til en spennende uke i landets nest største by.

- Hvordan vil bergenserne merke arrangementet? - Vi skal være synlige i bybildet. Det blir blant annet en utstilling på Bryggen og Sartor senter med britiske biler, Jaguar, Aston-Martin, Morgan og Land Rover. Disse kjøretøyene skal også delta i en bilparade i Bergen sentrum lørdag 15. oktober. Vi skal også markedsføre typisk britisk mat.

- Det blir også tid til en minnemarkering? - Ja, tirsdag drar vi til Telavåg for å markere betydningen av Shetlands-bussen, trafikken av motstandsfolk mellom Norge og Storbritannia. Skottlands transportminister Tavish Scott vil stå for seremonien fra vår side. Han sitter også i parlamentet for Shetland.

- Har dere hatt tilsvarende arrangement tidligere? - I fjor var vi i Tromsø. Vi har også vært i Stavanger og Trondheim. Vi prøver å markere oss utenfor Oslo en gang i året. I år er det litt spesielt, i og med at det er 100 år siden unionsoppløsningen med Sverige. Det er vi ved ambassaden som står for opplegget, med assistanse fra Utenriksdepartementet hjemme i London og fra UK Trade & Investment.

- Hva kommer ut av den britiske uken? - Vi har uten tvil mye å lære av hverandre, særlig innenfor forskning og teknologi. Briter og nordmenn er to beslektede folkeslag, og det er viktig å knytte bånd mellom de to nasjonene. Det er også sunt for britiske og norske næringslivsfolk å treffe hverandre.

- Hva synes du nordmenn og briter har felles? - Vi er begge målrettede folkegrupper som kjenner hverandres lynne godt. Vi har samme humoristiske sans, og liker godt å utføre praktiske oppgaver.

- Har du vært i Bergen tidligere? - Jeg er der flere ganger i året. Det er en særdeles trivelig by. Bergenserne er uhyre trivelige. Dere er utadvendte, fremtidsrettet og liker å se vestover mot Storbritannia. Jeg gleder meg virkelig til å være i Bergen den kommende uken.

- Du snakker godt norsk? - Takk for det. Da jeg ble utnevnt til britisk ambassadør i Norge for drøyt tre år siden, tok jeg et intensivkurs i norsk. Jeg hadde også et opphold på Macks bryggeri i Tromsø for å lære språket. Den britiske utenrikstjenesten har et sterkt ønske om at vi lærer oss språket i det landet vi tjenestegjør i.