19-åringen fra Fyllingsdalen er valgt ut til delta på årets romfarstleir fra 31. juli til 7. august. European Space Camp er en internasjonal romfartscamp for ungdom i alderen 17-20 år.

Den arrangeres hvert år på Andøya Space Center.

— Jeg oppdaget tilbudet via en melding på It's learning. Jeg tror jeg kom med fordi jeg er er realfaginteressert og tidligere har kvalifisert meg til den norske finalen til fysikk-OL, sier Rikard Meyer Sandling.

Tangt nåløye

Under oppholdet på Andøya samarbeider ungdommer fra hele verden om å bygge sin egen rakett, som skytes opp mot slutten av oppholdet.

rikard.jpg
PRIVAT

Deltakerne får også arbeide med, og undervises av, noen av Europas fremste forskere og ingeniører. Målet med leieren er å stimulere realfaginteressen, opplyser pressekontakt Maria Råken i European Space camp.

— Det er et trangt nåløye for å komme med på denne leiren. Vi plukker selv ut noen kandidater, i tillegg har vi stipendavtaler med enkelte fylker som velger egne kandidater samt noen internasjonale organisasjoner, sier Råken.

Hordaland fylkeskommune har i år plukket ut to kandidater til leiren. Den andre kandidaten er Fredrik Nilsen Rochmann, også han fra Bergen.

Vil studere medisin

Sandling er glad for at han kom med, selv om han ikke har tenkt å bli romfartforsker.

— Dette blir kanskje mitt siste møte med hardcore realfag. Det blir kjekt å få regnet litt i sommer og jeg synes romfart er veldig interessant. Men jeg har egentlig tenkt å studere medisin, forteller Sandling.

Han var russ i vår, og på vitnemålet står det nitten 6-ere og seks 5-ere. Derfor regner han med å komme rett inn på medisinstudiet i Trondheim.

— Kanskje du ombestemmer deg etter uken på space camp?

— Det kan jo være. Jeg vil nok uansett satse på forskning, sier Rikard Meyer Sandling.

Han tror det blir både sosialt og eksotisk å tilbringe en sommeruke på Andøya i Vesterrålen.

— Opplegget virker veldig kult. Det ser det ut til at vi også får god tid til å dra på tur og kose oss.

Mottoet til European Space Camp er forøvrig: «The sky is not the limit, it's where the fun begins.»