Politiet har beslaglagt over 40 brev og kort som den nå pensjonerte politimannen har sendt til henne. Jentens bistandsadvokat, Eirik Espelid, sier at innholdet har en invaderende form når det er rettet fra en eldre mann mot en så ung jente.

— Dette er ikke en normal ordlyd for en voksen mann overfor en tretten år gammel jente, sier Espelid.

_Les mer:

— Kun gode venner_

Brevskrivingen startet da hun var 13 år og pågikk i fem år. I brevene skal eks-politimannen ha gjort det klart at han er veldig forelsket i den unge jenten.

Jenten har i politiavhør forklart at hun ved en anledning svarte på de mange kortene og brevene. Hun skrev at hun ikke ville ha kontakt.

Skulle være jentens mentor

Den tidligere politimannen, som selv etterforsket sedelighetssaker da han jobbet i politiet, er nå tiltalt for seksuell handling med et barn under 16 år.

Kontakten mellom de to startet i 2003 i forbindelse med jentens rolle i et musikkmiljø. Den pensjonerte etterforskeren skulle fungere som en mentor. De to var mye sammen, blant annet i forbindelse med reisevirksomhet.

Ganske tidlig i forholdet skal eks-etterforskeren ha begynt å gjøre det klart for den unge jenten at han var interessert i mer enn å bare være veileder.

Høsten 2006 betrodde tenåringsjenten seg til helsepersonell, som ga videre beskjed til jentens familie.

I tiltalen som nylig er tatt ut mot mannen, står det hvordan han ved en rekke anledninger skal ha kysset henne. Han skal også ha befølt henne på overkroppen, utenpå klærne.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen, som har skrevet tiltalen, legger også vekt på at handlingen skal ha skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter, fordi forholdet har pågått over lang tid og at handlingen har vært misbruk av stilling og et nært tillitsforhold.

Svært tøft

Ifølge bistandsadvokaten har jenten det i dag svært tøft som følge av det den pensjonerte politisjefen skal ha gjort.

— Hun trenger fortsatt profesjonell hjelp og oppfølging, sier Espelid.

Også for familien har det hele vært uvirkelig.

— Familien har trodd at datteren var i trygge hender. Noe av trygghetsfølelsen kom nettopp av at datteren var med en tidligere politimann, sier Espelid.

Da saken ble anmeldt, erklærte ledelsen i Hordaland politidistrikt seg inhabile siden politimannen hadde vært ansatt hos dem. Saken ble derfor sendt til Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

— Saken er svært alvorlig, ikke minst på grunn av mannens bakgrunn som politimann, sier politietterforsker Geir Inge Davidsen ved Haugesund politistasjon.

VEGAR VALDE