Den 49 år gamle mannen har i flere år jobbet som daglig leder i et et mellomstort transportselskap. Ved årsskiftet sa han opp jobben.

Tirsdag morgen denne uken gikk politiet til storaksjon mot kontorlokalene hans, etter at han ble anmeldt av den nye ledelsen i firmaet han nylig sluttet i.

Løslatt onsdag

Mannen ble pågrepet av politiet, og satt i avhør store deler av tiden frem til han onsdag ettermiddag ved 16-tiden ble løslatt.

— Det er etter en totalvurdering av det som har fremkommet. Forholdsmessigheten i å holde ham fengslet opp mot bevisforspillelsesfaren er ikke lenger tilstede, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Ifølge mannens forsvarer, Per Magnus Falnes, er 49-åringen preget, sliten og trøtt.

— I denne situasjonen mener vi og at det er helt riktig å løslate ham, her er ikke noe grunnlag for varetektsfengsling.

Det var BA som skrev om saken først.

- Stjal drivstoff

Den siktede mannen er medeier i et annet transportselskap enn det som har anmeldt ham.

Etter det BT erfarer går siktelsen ut på at mannen skal ha stjålet drivstoff for mer enn ti millioner kroner, over flere år.

Siktede skal ha forklart at dette er gjort opp selskapene imellom i ettertid.

Mannen er ifølge forsvareren siktet for grov økonomisk utroskap. Han bekrefter at siktelsen dreier seg om verdier for flere millioner kroner.

Falnes sier hans klient nekter enhver form for skyld.

- Sterkt preget

— Han er sterkt preget av å ha sittet halvannet døgn i nesten sammenhengende avhør. Men han har det greit.

Politiet skal under aksjonen tirsdag ha tatt beslag i flere båter og biler, for å sikre mannens verdier. Politiet slo tirsdag også til mot mannens regnskapsfører og tok beslag der.

Falnes sier politiaksjonen fremstår som både overraskende og sterkt overdrevet.

— Vi regner med at saken koker kraftig ned når politiet får en forståelse av hva saken egentlig går i.

Forsvareren sier konflikten som munnet ut i anmeldelsen dreier seg om flere forhold enn det den tidligere bedriftslederen nå er anmeldt for.

- Betydelig beløp

Også mannens kone ble pågrepet, og siktet for medvirkning.

— De har jobbet en del sammen, i samme bedrift, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Anmeldelsen ble levert i slutten av april, og gjelder økonomisk mislighold i den tiden han var daglig leder i selskapet, hovedsaklig de siste årene.

— Det eneste jeg kan si er at det er et betydelig beløp. Underslaget skal ha pågått over tid, sier Mevatne.

Gjorde beslag hjemme hos ekteparet

Politiet har utover biler og båter beslaglagt dokumenter og datautstyr på mannens nye arbeidsplass og bopelen hans, mens den pågrepne selv har sittet i politiets varetekt.

— Vi har gjennomført flere avhør, uten at jeg vil gå inn på av hvem. Vi holder på med å registrere beslagene, sier Mevatne.

Konen ble løslatt etter avhør, men har fortsatt status som siktet.

— Hun erkjenner ikke straffskyld og har forklart seg grundig og godt for politiet. Dette har gått voldsomt inn på henne, sier hennes forsvarer, advokat Tor Henning Rustan Knudsen til BT.