— Vanligvis har vi ikke vielser på Tinghuset i fellesferien, men i år gjør vi et unntak akkurat denne lørdagen, sier konsulent Siren Sangolt i Nordhordland tingrett.

Ingen sjanse

Mange har lyst til å putte tre 7-tall etter hverandre på innbydelsen. For glemske ektemenn og deres koner er datoen et funn. De vil alltid huske den. Mange mener også at dette er en lykkedato.

Byens mest attraktive kirke å gifte seg i, Mariakirken, er for lengst fullbooket med tre vielser denne lørdagen. Det samme gjelder Domkirken og Johanneskirken. Midt i ferien er det ikke mulig å oppdrive flere prester og organister i sentrum.

— Vi har allerede avvist flere brudepar som ønsker å gifte seg 7. juli, opplyser Anne Marit Mjøs i Domkirken menighet i Bergen.

Alltid kan det hende at noen får kalde føtter, trekker seg og utsetter bryllupet, men det tror hun ikke vil skje denne gangen. De som vil gifte seg i sentrumskirkene, må velge andre datoer.

Ti brudepar

— Vi tar først imot bestilling fire måneder før datoen inntreffer. Dermed har vi plass til ti brudepar denne julilørdagen mellom klokken 12 og 14.30, sier Siren Sangolt.

I begynnelsen av april kommer hun altså til å få det travelt. Vanligvis melder de som vil inngå partnerskap og ekteskap, seg til Bergen tingrett og Nordhordland tingrett en måned i forveien. Men det er ventet at folk vil være tidlig ute i forbindelse med denne lykkedagen.

Så får vi bare håpe været blir bra med akkurat passe regn i sløret.