— Det er bare sååååå gøy, smiler Erlend Le Sæle (7) over hele fjeset. Skikjelken suser på Fløyfjellets pudderdekke.

— Hva er det som er gøy da?

— Bare å være her vel!

SNØGUTTENE: Erlend le Sæle (foran) pappa Øystein Søle og lillebror Eivind le Sæle klar for Fløysvingene ned i fineværet.
TOR ARNE FANGHOL

Så enkelt

Sammen med lillebror Eivind (4) og pappa Øystein Sæle tok de banen opp lørdag for å boltre seg i julekortstemningen.

— Akkuret dette klamrer vi sentrumsbeboere oss til. Det er så enkelt å stikke av gårde når været er der. For de som bor andre steder, er det litt mer kav med å måtte kjøre til byen for å komme hit, sier Øystein Sæle.

JULEKORTPARET: - Vi skal ikke så langt, altså. Bare rusle litt. Dette er helt fantastisk. Alle burde komme seg ut, sier Katrine Knudsen og Ketil Sørvig og tok skiene fatt i puddersnøen.
TOR ARNE FANGHOL

Slaps i morgenHan er forundret over at ikke flere allerede var kommet seg ut i fineværet.

— Det skal jo bli dårlig i morgen, etter det jeg skjønner.

Det rykker i skikjelkene. De to førerne synes det er nok intervju.

— Nå skal vi snart ned Fløysvingene. Det blir enda gøyere. Ha det!

LYSER OPP: -Deilig med snø. Da kan du gjøre så mye. Og så lyser den så fint opp og skaper julestemning, sier Ida Lie-Nielsen(13) og Camilla Ahlsen (13), med kurs for Åsebu på Fløyen.
TOR ARNE FANGHOL

Bedåret

For dem uten ski eller kjelke, var det likevel stas bare å ta turen til toppen for å nyte utsikten over Vestlandets hovedstad i snødekke og sol. Som bonus fikk de mannssang av ypperste klasse fra stundentkoret Arme Riddere, som raust delte fra sitt repertoar. På oppfordring kom også "Det snør, det snør".

— Vi er på Fløyen-tur med koret. Da må det selvsagt synges, sier Kristian Blystad Houge. Som forklarer at korets egentlilge formål er "at bedåre kvinner med våre smektende mannsrøster, og fortære vårt øl i festlig kameraderi".

PERFEKT KOMBO: Å stå på ski med en av landets vakreste utsikter, var mulig på Fløyen i formiddag
TOR ARNE FANGHOL

Bedåret ble folket iallfall av utsikten. Og med mannsrøster som sang tiddelibom, var det ingen som tenkte særlig på at det venter huttemegtu allerede i morgen.

SOM BARN: Hilda Birkeland (t.v) og Anne Marit Bjerkeset er henholdvis lærer og førskolelærer. De nyttet snøen til å teste barneaktiviteter som de kan bruke i jobben. - Det er jo en god unnskyldning for å ha det gøy, sier de to.
TOR ARNE FANGHOL