Flere lesere kaster lys over mysteriet. Les mer her.

Vet du noe om den mystiske teltleiren? Tips oss på tips@bt.no

Verken politiet, Bergen Turlag eller en sosialantropolog kan gi oss et svar. Hvem som bor eller har bodd i teltene på Løvstakksiden ovenfor Grønnestølen er fortsatt et mysterium.

Men en skoleelev fra Nepal hjalp oss i hvert fall et skritt videre mot en løsning.

To telt i tett skog

Et stort telt med en presenning surret rundt. Et mindre telt som tydeligvis fungerer som spiskammer. Og flere bannere med tekster på et ukjent, asiatisk språk. Det var synet som møtte BTs medarbeider da han tok seg frem til leiren i den tette skogen i går.

Teltene ble funnet av en BT-leser på vei fra søndagstur på Løvstakken.

— Vi mistet stien og måtte følge et dyretråkk ned. Plutselig gikk vi rett på leiren i den tette skogen, forteller leseren, som vil være anonym.

Han var med opp igjen på stedet i går, og mener at leiren seg ut akkurat som for en uke siden. Med andre ord tyder mye på at den er forlatt.

Teltleiren ligger uveisomt til, 15-20 minutters bratt gange gjennom skogen. Det ser ut som om den eller de som har bodd der har hatt hastverk med å forlate stedet. Gassbeholdere, matrester, klær og sko ligger strødd rundt teltet. I tillegg er det store mengder te og stearinlys.

Ukjent for politiet

— Jeg har aldri hørt om noen teltleir der oppe. Det er jo ikke akkurat noe logisk sted å slå opp telt, sier leder i Bergen Turlag, Einar Johan Grieg.

Politiets operasjonsleder Ragnar Lyssand har heller ikke hørt om teltleiren. For tre år siden ble politiet involvert da noen fant et forlatt telt på Ulriken. Det viste seg å tilhøre en tsjekker som hadde bodd der i flere måneder.

— I utgangspunktet er ikke dette en politisak. Jeg klarer ikke å koble disse teltene til noe vi har jobbet med, sier Lyssand.

Bønn med vinden

BT snakket med flere asiater og en sosialantropolog for å finne ut hvilket språk bannerne er skrevet på. Både thailandsk og burmesisk ble luket ut.

Til slutt kom hjelpen i form av Tsewang Bhuti Lama, en av elevene ved United World College i Flekke i Sunnfjord. Hun er fra Nepal, men så straks at bannerne var skrevet på tibetansk.

— Det er buddhistiske bønner. Vi har som tradisjon at vi henger opp slike bønner på høye steder, der det er ren luft. Da vil vinden ta med seg bønnen og sørge for at den går i oppfyllelse, sier Tsewang Bhuti Lama.

Hun tror det må ha vært en buddhist som har brukt leiren til å meditere.