Det stygge ransforsøket fant sted på Rommetveit på Stord like før klokken 18 torsdag kveld. En mann i slutten av 20-årene ble pågrepet for ransforsøket hjemme i sin egen bolig klokken 23.15 torsdag kveld.

— 10-åringen var ute og gikk alene da mannen angrep henne. Han ville ha penger, men jenten hadde ingenting på seg, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Han beskriver saken som svært stygg.

— Jenten ble først slått i ansiktet med knyttet hånd. Da gjerningsmannen skjønte at hun ikke hadde noen penger å gi ham, svarte han med å sparke henne i kneet, sier Friberg.

Han forteller at jentens fysiske skader ikke er av en slik karakter at hun hadde behov for legehjelp.

— Hun har fortalt at det gjorde veldig vondt. Men de psykiske skadene er nok mer omfattende enn de fysiske. Hun ble selvsagt fryktelig skremt, og har det vondt nå, sier Friberg.

Jenten bor like i nærheten av der hun ble forsøkt ranet. Det var foreldrene hennes som meldte fra om ransforsøket til politiet.

— Vi vil vurdere å fremstille mannen for varetektsfengsling i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Harald Aase ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Mannen ble pågrepet på grunnlag av signalement fra jenten og folk som var i en butikk han var innom like etter ransforsøket.