— I aller høyeste grad en travel dag.

Det sier vaktkommandør Jan Henning Fossedal ved brannvesenets110-sentral i Hordaland.

Full fyr

  • Det begynte i 08-tiden lørdag, med storbrann på Laksevåg. Ettrehus på tre etasjer sto i full fyr på Melkeplassen i Bergen, i Øvre KapteinAmlands vei. Politiet regner huset som ubeboelig i månedsvis fremover. Seksbeboere må finne seg midlertidige bosteder. Heldigvis var ingen av dem hjemmeda brannen startet.
  • Fire timer etter den dramatiske meldingen på Laksevåg, kom neste melding omet hus i full fyr. Politi, ambulanse og brannvesen rykket i alle hast ut tilhuset i Brandsetvegen. Også to tankbiler ble tilkalt. En mann i siste halvdelav 60-årene samt en kvinne er registrert som beboere i huset. Én reddet seg utog varslet selv om brannen. Ingen ble skadet. Brannvesenet valgte å la husetbrenne ned, mens de konsentrerte seg om redde tilstøtende bebyggelse. En låvelike ved ble kjølt ned og reddet med det slukkevannet som var tilgjengelig.
  • Så, i 15-tiden lørdag, kom nok en dramatisk brannmelding: Det brenner i enbolig på Landås. Det er et eldre ektepar med dårlig førlighet som melder fra.«En dramatisk melding», konstaterte brannvakten i etterkant. Ekteparet reddesut og tas med til legevakten for sjekk. De materielle skadene var ikke store,men boligen er tilgrist av røyk og pulver fra et brannslokkingsapparat. Ifølgepolitiet vil ekteparet overnatte hos slektninger natt til søndag. - Men de kannok flytte inn igjen så snart restverdisikringen er ferdig, sier operasjonslederi politiet, Morten Kronen, lørdag ettermiddag.

Tolv oppdrag til nå

Frem til klokken 18 lørdag har brannvesenet hatt tolvoppdrag i Hordaland, med alt av brannmeldinger og trafikkulykkker inkludert.

En travel dag til tross: Fossedal ved 110-sentralen er gladfor at ingen personer er blitt alvorlig skadet i brannene lørdag.

— Vi håper bare at det holder seg. Dagen er ikke over ennå,sier han.