TROND NYGARD-STURE

Det var eierne av hunden, Heidi og Haoko Tveit, som fant den på en av sine mange leteaksjoner den siste halvannen uken.

— Det så ut som den hadde gitt opp der den lå, sier Haoko Tveit via mobiltelefon på vei hjem til Norheimsund.

-Må ha gått 20-30 mil

Etter at forsvinningsnummeret ble omtalt både i BT og på NRK, har en rekke mennesker ringt og fortalt at de har sett den. Den ble blant annet observert på et isflak.

— Baldur har antakelig både gått over isen på Eidsfjorden og krysset fjellet fra Høgsete til Dalseide på vei til Modalen, sier Tveit. Han anslår at hunden har tilbakelagt mellom 20 og 30 mil på disse vel 10 døgnene. Selv har han kjørt over 100 mil i jakten på hunden.

Takker ordfører og media

Da ordføreren i Modalen, Knut Moe, fikk høre at hunden var funnet, skiftet han fra kontorklær til arbeidsklær, dro opp på fjellet og tok seg ned til hyllen der Baldur lå. Der slo han et tau rundt hunden, som deretter fikk seg en flygetur som avslutning på en lang og slitsom Vestlandsferd i dårlig vær.

Den syv år gamle labrador/golden retrieveren var for sliten til gjøre de mest entusiastiske krumspringene da den traff igjen sine eiere, men logre greide den iallfall.

— Vi er kjempeglade. Dette var siste håp, sier Heidi Tveit. De dro til Modalen fordi noen hadde observert en liknende hun i området.

— Hadde det ikke vært for medieomtalen, så hadde vi aldri fått igjen hunden, sier Tveit.

BEGGE FOTO: KRISTIN JANSEN
LYKKELIGE: Eierne av hunden, Heidi og Haoko Tveit.