Leder i Venstres bystyregruppe, Hans-Carl Tveit, sier han er svært skuffet over at regjeringspartiene ikke vil være med på finansieringen av Bybanens byggetrinn 2 fra Nesttun til Rådalen.

— Nok en gang prioriteres samferdselsutfordringene i det sentrale Oslo-området foran utfordringene i Bergen, sier Tveit i en pressemelding, og legger til at Venstre nå utfordrer byrådet til å ta ansvar når staten ser ut til å svikte.

— Her må byen selv ta ansvar, sier Tveit.

- Avlyser kollektivsatsingen

Leder i Naturvernforbundet i Bergen, Erik Natvig, mener regjeringen avlyser kollektivsatsingen i Bergen.

— Et bybanenett er forutsetningen for et kollektivtilbud som er så bra at det store flertallet kan la bilen stå. Regjeringen satser på fortsatt bilkøer og forurensning. Når Navarsete legger fram NTP uten støtte til bærebjelken i kollektivtilbudet i Bergen, mener vi at hun i praksis har avlyst av kollektivsatsingen i Bergen, sier Natvig i en pressemdling.

Naturvernforbundet er likevel glad for storsatsingen på Bergensbanen i Nasjonal Transportplan.

- Ti år med somletog

Det er ikke Venstre-politiker og stortingskandidat Lars-Henrik Paarup Michelsen. Han mener regjeringen bruker altfor lite penger på Ringeriksbanen de neste ti årene, og frykter «ti nye år med somletog».

— Det er helt uforståelig at regjeringen ikke prioriterer selve nøkkelen til en moderne og raskere Bergensbane. Dersom Ringeriksbanen ikke prioriteres nå vil vi få ti nye år med somletog mellom Bergen og Oslo, sier Paarup Michelsen i en pressemelding.

RUNE BERENTSEN
PRIVAT