— Politiet mistenker at han har hatt ansatte som mot betaling har utført seksuelle tjenester for kunder. En ansatt har forklart at han er HIV-smittet, og det er grunn til å tro at eieren av stedet har vært klar over det, sier aktor Rudolf Christoffersen.

Politiet slo i går kveld til mot lokalene i Bergen. Eieren, en mann i 70-årene, ble i dag varetektsfengslet i to uker.

Siktede skal ifølge tingrettens kjennelse «ha utnyttet utenlandske personers sårbare posisjon og fått dem til å jobbe svart, herunder tilby kunder seksuelle tjenester»

Ansatt pågrepet

  • I går under razziaen ble det pågrepet en ansatt ved solstudioet, og ti kunder. Disse kundene var i alderen fra 40 til 70 år. Alle disse har status som mistenkt i saken, sier Christoffersen.

Solstudio-kundene er mistenkt for å ha kjøpt seksuelle tjenester, som er ulovlig.

Eieren ble pågrepet på sin egen bopæl. Han nekter straffskyld etter siktelsen, og anket tingrettens beslutning om å varetektsfengsle ham.

Smittevernoverlegen er informert av politiet.

Samtykket ikke i fengsling

Advokat Steinar B. Yndestad sier at hans klient ikke samtykket til fengsling.

— Politiet bygger saken sin på en person som har hatt klare hevnmotiver. Det burde ikke være grunnlag for fengsling i denne saken, sier Yndestad til bt.no.

Ifølge forklaringen til den politiet mener skal være offeret i saken, en 27 år gammel søramerikaner, skal den halliksiktede 73-åringen ha sittet igjen med hele utbyttet når han solgte seksuelle tjenester.

Fant 61.000 i kontanter

Prisen for de seksuelle tjenestene som ble solgt skal ha vært 1000 kroner. Av disse pengene skal alt ha gått til 73-åringen.

Da politiet aksjonerte mot 73-åringens bolig fant de 61.000 kroner i kontanter. Den siktede forklarer at dette er penger han har fått på en forsikring og noen lånte penger han hadde for å fikse tennene.

Han har forklart politiet at han ikke stoler på bankvesenet og at dette var bakgrunnen for at han ikke ville ha penger i banken.

Politiet mener at pengene kan være utbytte fra hallikvirksomheten.

Flere familiefolk

27-åringen skal også ha forklart politiet at miljøet rundt saunaen var et lukket miljø og at flere av mennene som gikk der var menn som var gift og hadde familie. De fleste av mennene som gikk til stedet var mellom 40–70 år.

SAUNA: Her i Sandviken ble ti mistenkte tatt i en razzia.
Tor Høvik
Politiet
Politiet