Like før klokka 6 fikk brannvesenet melding om røykutvikling fra en adresse i Tordenskjoldsgate og rykket ut med to vaktlag.

Etter kort tid viste det seg at det brant kraftig i et trehuskompleks. Røykdykkere har vært inne i deler av huset, men måtte avbryte søket på grunn av den intensive brannen. Ifølge politiets innsatsleder, Salve Eieland, er ti personer evakuert. Én person har politiet ikke klart å komme i kontakt med.

— Da vi kom til stedet var brannvesenet allerede kommet. Brannen var i andre etasje og vi jobbet kjapt for å få oversikt over beboere og etter hvert fikk vi tror fått bekreftet. Vi tror at alle er evakuert, men er litt usikker på én person, sier Eieland til fvn.no.

Personen skal ha oppholdt seg i 2. etasje og denne etasjen er ikke gjennomsøkt.

Totalskadet

Flammene tok raskt tak i taket og ødela dermed huset totalt.

— Det som nå skjer er at brannvesenet må slå få slått ned flammene, så går de inn med røykdykkere og så starter vi etterforskning, fortsetter Eieland. Det skal ikke være fare for at brannen skal spre seg videre.

Overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Egil Pedersen, sier til fvn.no at brannen ikke har skapt spesielt store utfordringer utover vanlig brannslukking.

— Brannen har konsentrert seg om det ene bygget, men det er ganske ødelagt, sier Pedersen.

Merkbar brann

Brannmannskaper fra Kristiansand og Søgne, politi og flere ambulanser er i morgentimene på stedet. Røyken har lagt seg som et teppe over hele byen, og kan både sees og luktes på lang avstand. Fvn.no-lesere har fortalt at brannen er godt merkbar både i Vågsbygd, Baneheia, Lund, Gimlekollen og Søm.

Politiet sperret av flere gater i nærheten av huset som brenner og Falck ble kommandert ut for å fjerne biler som stod i veien for brannmannskapene. Beboerne i komplekset ble raskt plassert i en minibuss og kjørt bort. De skal etter forholdene være i god behold.

Huset som brenner er en eldre trebygning, som skal ha blitt brukt som mottaksboliger.