— Måtte bare dra hit når «Høngrien» var på programmet, sier Knut Skeie som hadde tatt turen fra Øystese. Skeie er en ivrig bluesfestivalgjenger. Han forteller at han er fast på Skånevik, men var på Os-festivalen for første gang.

Vognhallen

Fredag kveld var det 1100 mennesker i og rundt den gamle vognhallen ved jernbanestasjonen da John Mayall spilte. Lørdag kveld lå det an til å bli nesten like mange, med blant andre Bertine Zetlitz og festivalfavorittene Vetrhus bluesband på scenen.

— Vi er godt fornøyd med oppslutningen, sier festivalsjef Gunnar Nagell Dahl som blant annet kan fortelle om ti utsolgte bluescruise med MS «Midhordland» og 400 på ettermiddagsjam i Vognhallen.

— Vognhallen skal egentlig bygges om og blant annet bli til kunstnerverksteder. Nå spørs det om de planene må justeres, siden lokalet fungerte så utrolig bra til festivalformål. Jeg håper vi også i fortsettelsen kan bruke en god del av den 70 meter lange hallen til musikk, sier Nagell Dahl.

Nye grep

Festivalen hadde tatt i bruk vognhallen for første gang i år. Nytt av året er derfor også ettermiddagsjammen i hallen.

— Det var virkelig inspirerende at det kom såpass mange på tidlig ettermiddag. Det tyder på at vi kanskje bør fortsette med dette, sier festivalsjefen.

Osøren Blues og Jazzfestival er forholdsvis beskjeden i størrelse. Men et voksent publikum møter trofast opp. Og bluescruisene med MS «Midhordland» kunne ha vært enda flere enn de ti som har gått i år, av dem to som kommunen hadde kjøpt og spandert på pensjonistene i Os.

Kompliment ...

Og «Høngrien» fikk stemningen opp på kaikanten, mens båter gled til og fra. Bergens store bluesmann kunne opplyse om en ny bluesplate til høsten, og lot publikum få smakebiter også fra den.

Men det spørs om ikke hans gitarist, Atle Johannessen, fikk kveldens største kompliment fra en småforfrisket publikummer:

— Eg hørte han der John Mayall her i går, men du spiller jaggu ræven av han ...

STEMNING VED SJØKANTEN: Hungry John, Atle Johannessen, David Genius (trommer) og Aksel Fjæra på tangenter og bass skapte fin atmosfære på Kaien.
Odd Mehus
THESE BOOTS: Skotøyet til Knut Skeie fra Øystese har vandret på mange bluesfestivaler.
Odd Mehus
BÅTLIV: Båter gikk til og fra mens musikerne spilte på Kaien. Her kommer «Midhordland» inn med bluescruisere.
Odd Mehus
TIL SJØS: Jan Eirik Gullbrå fra Twang Gang på vei om bord i MS «Midhordland» med bassen sin.
Odd Mehus