OLAV GARVIK

Både Kystpartiet og Senterpartiet har i dag nominasjonsmøte i Bergen. Der vil den tidligere ordføreren i Kvinnherad trolig være hett debattema. Han er selv til stede på Kystpartiets møte, men benekter at han går med en stortingsrepresentant i magen.

Den kjente skipsbygger og lokalpolitiker Hellesøy (61) meldte seg ut av Senterpartiet i oktober i fjor etter mye rabalder i hjemkommunen da ny ordfører skulle utpekes. Han var i sin tid både leder av Senterpartiet i Hordaland og møtte dessuten på Stortinget fra tid til annen som vararepresentant for Magnus Stangeland (1989-93).

Etter å ha vært såkalt uavhengig og politisk hjemløs et års tid er kvinnheringen nå havnet i Kystpartiet. Han forklarer det slik overfor Bergens Tidende:

— Jeg hadde et møte med stortingsrepresentant Steinar Bastesen i Oslo sist fredag. Det var han som inviterte meg, med partiets nestleder Bjørnar Helgesen som mellommann. Bastesen gjorde et godt inntrykk og er en utmerket kystpartileder, sier Hellesøy.

Etter at han brøt med Senterpartiet på grunn av de lokale tumultene i kjølvannet av valget, er Hellesøy blir mer og mer forferdet over den politiske kursen partiet har tatt under Åslaug Hagas ledelse.

— Slik hun begrunner samarbeidsønsket i forhold til SV og Arbeiderpartiet, er Senterpartiet ikke bare blitt rødt, men endatil signalrødt! Når jeg snakker med inngrodde senterpartifolk rundt omkring der jeg ferdes, merker jeg godt skepsisen til den linjen som nå er valgt, sier han.