Nordmannens lengste kast var på 86,39 meter i nærmest vindstille forhold. Det er det lengste kastet i verden så langt denne sesongen, og viser at Thorkildsen er i god form allerede.

– Det har vært en veldig god start på året. Det føles deilig å få til slike lengder, og at jeg kan fortsette fra fjorårssesongen med jevnt gode kast. Jeg er med i verdenstoppen helt fra starten, sa Thorkildsen til NTB.

– Kastingen var litt opp og ned. Det er vanskelig å få alt til å stemme på starten av sesongen, men jeg er fornøyd med dagen. 86 meter i vindstille er et ganske bra resultat, sa sørlendingen som har norgesrekorden på 91,59 meter fra Bislett i fjor.

Småting

Likevel føler Thorkildsen, som er Norges fremste medaljehåp i friidretts-VM i Osaka i sommer, at det fortsatt er ting å rette på. Neste stevne blir i Finland 3. juni, før han skal vise seg fram for hjemmepublikummet under Bislett Games snaue to uker senere.

– Det er selvfølgelig småting som ikke stemmer helt ennå. Jeg trenger et par konkurranser på å komme i gang, og det er litt av grunnen til at jeg starter sesongen tidlig. Jeg satser på at jeg er i god form til Bislett, sa han.

– Ideell situasjon

– Det er tre uker til Finland og nesten to uker mellom Finland og Bislett. Jeg kan få gjort en god del trening mellom stevnene. Det er en ganske ideell situasjon, fortsatte han.

Han sesongdebuterte med 81,10 under vanskelige forhold i Dakar for to uker siden. Fredag plusset han på over fem meter.

– Spyd er følsomt i forhold til vær og vind. Vi var uheldige i Dakar med ekstrem motvind. Men med relativt vindstille forhold blir det jevnere kasting, fortalte Thorkildsen til NTB.

Vadims Vasilevskis fra Latvia ble nummer to med 85,24 meter, mens John sørafrikanske Robert Oosthuizen tok tredjeplassen med 83,33 meter.

Russeren Aleksander Ivanov hadde det lengste kastet i verden med 86,26 meter før Thorkildsens seier fredag. (©NTB)

FADI ALASSAAD