35-åringen var en av de fem nordmennene som ble drept under terrorangrepet mot Statoils gassanlegg i In Amenas i Algerie. Snekkevik ble sammen med flere nordmenn drept av terroristene i gisseldramaets siste minutter lørdag 19. januar, etter å ha vært holdt fanget inne i selve produksjonsanlegget i over tre døgn.

— Det var en svært tung ventetid. Så kom den sjokkerende beskjeden om at Thomas var en av de omkomne etter gisselaksjonen, sa prest Børge Ryland da han startet seremonien i Austrheim kirke.

Dype spor

I minneordet fra Snekkeviks foreldre, som ble lest opp av en representant fra familien, omtaler hun ham som en aktiv og glad gutt, som var arbeidsom allerede fra ung alder.

— Du var alltid til stede og alltid så god. Du satte dype spor som aldri vil viskes vekk, skriver foreldrene minneordet.

Snekkevik etterlot seg foreldre, to eldre søstre og en kjæreste.

— Da håpet og troen forsvant, sto kjærligheten igjen. Takk for tiden jeg fikk, skrev kjæresten i sin siste hilsen til Snekkevik.

Kirken var fullsatt. Langs de blomsterdekorerte kirkeradene satt det fremmøtte fra bakerst til fremst.

Høyt ansett

En representant fra Statoil omtalte Snekkevik som en svært høyt ansett medarbeider fra de øverste ledere i Statoil og helt ned på gulvet i In Amenas.

— Senest i fjor fikk han ros av en av BPs toppsjefer. Thomas var en alle kunne gå og prate med om de trengte råd eller innspill. Han var lyttende og åpen, men også bestemt når det krevedes, ifølge kollegene.

Snekkevik hadde store fremtidsplaner. Han hadde tenkt og etterutdanne seg ved siden av jobben, kjøpe og pusse opp foreldrenes bolig i Bergen. Han så for seg en lykkelig fremtid med kjæresten.

I stedet ble 35-åringen et av mange offer for internasjonal terrorisme.

Han var bosatt i Bergen, men var opprinnelig fra Austrheim. Venner beskriver ham som snill, blid og inkluderende.

Snekkevik, som var utdannet ved Høgskolen i Haugesund, hadde jobbet ved In Amenas-anlegget i tre år, den siste tiden som avdelingsleder. Tidligere jobbet han på Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen og et annet Statoil-anlegg i Algerie.

Flere bisettelser

Alle ofrene for terrorangrepet blir bisatt denne uken. De andre omkomne er Tore Bech (58) fra Bergen, Hans M. Bjone (55) fra Brandbu, Victor Sneberg (56) fra Sandnes og Alf Vik (43) fra Grimstad.

Terrorangrepet i In Amenas skjedde 16. til 19. januar. Gruppen Den maskerte brigade har tatt på seg skylden for angrepet. Gruppens leder, Mokhtar Belmokhtar, er nå en av verdens mest ettersøkte terrorister.

STEDES TIL HVILE: Thomas Snekkevik ble drept i Algerie, bare 35 år gammel.
Statoil/handout