Drammen

— Jeg må etter inneværende sesong tenke både én og to ganger gjennom situasjonen jeg er i. Tanken på et liv som proffspiller i utlandet har streifet meg mer enn én gang. Og mulighetene jeg nå får på landslaget forsterker både lyst og trang, medgir Drange.

Danmark aktuelt

Fyllingen-skytteren er storfornøyd med å være i begivenhetenes sentrum sammen med «de store gutta» på landslaget. Han nyter hvert øyeblikk - og var på gårsdagens pressekonferanse i Drammen et eneste stort smil.

— Jeg reiser ikke ut for enhver pris. Men ja, jeg blir likevel mer og mer klar for det oppi hodet mitt.

— Når?

— Om et år eller to? halvveis spør, halvveis fastslår Stavanger-gutten. Før han poengterer:

— For unge spillere som meg er det avgjørende å komme til i en klubb der det er fullt trøkk på trening. Jeg hører av andre i landslaget at der det bobler over av rutine i utenlandske klubblag, er det kun kampene som teller. Skal jeg ut, blir det garantert til en klubb og et lag der treningskulturen er høy.

— Og hvor hen er det?

— Danmark bør kanskje bli første stopp.

Den siste uken er blitt en klar bekreftelse på noe Drange visste fra før.

Skryt av Hedin

— Både under trening og i kamp mot Estland gikk alt så fort. For fort for meg, enkelte ganger. Jeg er ikke vant til så høyt tempo og så mye muskler rundt meg. Derfor har jeg da også kommet på etterskudd i en del situasjoner.

Drange trekker frem kompis Erlend Mamelund som et eksempel på hva profflivet har gjort med den tidligere Haslum-spilleren.

— Erlend er blitt mye sterkere og kraftfull i alt han foretar seg. Nesten ikke til å kjenne igjen. Bundesliga-spill har definitivt gjort ham godt.

Landslagstrener Robert Hedin skrøt av Thomas Drange etter Estland-kampen sist onsdag, der mørkluggen scoret fire ganger. Og Hedin har store planer for Fyllingens høyreback. Arvtakeren til Gunnar Pettersen ønsker seg dyktige venstrehåndsskyttere i sitt landslag, og helst av alt «keiver» som er toveisspillere.

Kjeft av Fältnäs?

— Thomas er talentfull, og han har det meste. Men for å komme seg opp på et høyere internasjonalt nivå, bør han nok etter hvert ta steget ut blant proffene. Og alderen hans, 22-23 år, er gunstig i så måte, mener Hedin. Før han, med et smil om munnen, melder følgende:

— Anders (Fältnäs) vil vel gjerne beholde Drange noen år til i Fyllingen. Så nå får jeg vel kjeft av min landsmann borte i Bergen.

Når Norge møter håndballstormakten Island til EM-kvalikoppgjør i Drammenshallen i ettermiddag, er Thomas Drange trolig i startoppstillingen. Etter at forsvarsrekken med Glenn Solberg, Frode Hagen, Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen sa farvel til landslaget, og med skadeforfall fra Børge Lund, Kjetil Strand og Stian Vatne - blir de defensive kvalitetene på «nye» Norge avgjørende for om Robert Hedins mannskap skal klare å yppe seg mot sølvvinnerne fra Beijing-OL.

— Gode bakover og hyppige kontringer er vinnerresepten mot islendingene, fastslår svensken.

Aas, Erlend