• Tettere sammen! Masse latter. Tre unge jenter har landet i hjembyen etter turné i Japan.

MARTE INGEBORG STANGENES

— Enda mer dramatisk med hendene! Fotograf Lene Løtvedt gir kontante beskjeder. Bergensbandet Ephemera poserer villig i anledning av Bergen Expression, junikonferansen der målet er å knytte næringsliv og kulturliv i Bergen tettere sammen. Her skal et av landets mest populære band delta i intervjuer og bidra med sin musikk. Til sånt trengs det nye bilder.

Ti dager med hysteriske fans i Japan og en svipptur innom København er nylig avsluttet, men Inger Lise Størksen, Jannicke Larsen og Christine Sandtorv får jammen ikke slappe av med det første.

Hele 265 uleste mail, intervjuavtaler, administrering av plateselskapet, ny singel, ny video, spille her og spille der. Det har gått i ett siden februar for det populære jentebandet. Alle vil ha en bit av dem.

— Det er sinnssykt gøy, men travelt. Vi er hjemme for å vaske klær kanskje to dager i uken, og så er det ut og farte igjen, forteller Inger Lise Størksen.

- Rom for ekte vare

Ephemera er blitt kalt et mor-datter band, og har fans i alle aldre og i stadig flere land. Noen mannlige beundrere finnes visstnok også, innrømmer de. Men hva er det egentlig som gjør tre unge jenter fra Bergen så populære?

— Det er rom for litt ekte vare nå, tror Inger Lise. - Bergensbølgen alle snakker om består av band som har jobbet like lenge som oss, men nå er det blitt større interesse for levedyktig musikk.

Ephemera som er på alles lepper for tiden, selv i Japan, er glad de har mange gode venner fra tiden før de ble superpopulære. Det er blitt mange å forholde seg til etter hvert, og da er det viktig med noen faste holdepunkter, mener de.

— Mange vil være med på en suksess og vi har fått en god del nye «bestevenner».

Men de tre arbeidsomme venninnene har ingen problemer med å holde tærne på bakken.

Musikken det viktigste

  • Musikken er det viktigste for oss, og om en av oss hadde tatt helt av, hadde hun nok fått høre det av de to andre. Men selvfølgelig jubler vi mye, bare vi tre, når vi er for oss selv. Karrieren har jo gått over all forventning.

Det blir mer og mer reising utenlands nå, og de tre synes det er godt å komme tilbake til denne bitte lille, koselige byen som heter Bergen.

— Kommer du tilbake etter en tur til Drøbak, er Bergen en stor by, kommer du tilbake etter en tur til Tokyo, er den liten, ler Jannicke Larsen.

— Men Bergen er en nydelig by, skryter jentene. Og uansett hvor internasjonale de er i ferd med å bli, vil de ikke flytte herfra.

— Vi blir. Definitivt!

HJEMME IGJEN! De bergenske pop-yndlingene i Ephemera er hjemme igjen etter Japan-turneen, og nye jobber står i kø. Her blir de fotografert av Lene Løtvedt i forbindelse med Bergen Expression-konferansen i juni.<p/>FOTO: MARTE INGEBORG STANGENES