— Dette var en fin skøytebane, konstaterer Lars-Henrik Hygen på «fire og trekvart» år.

Med tykke klær, hjelm og solide hockeyskøyter boltrer han seg på Bergens nyeste skøytearena: takterrassen på toppen av det gamle posthuset.

Etter uker med gråvær har solen dukket frem for å kjæle med bergenserne igjen, men lørdag formiddag er det ikke så mange som har funnet frem til det lille fristedet øverst på Xhibition.

— Det burde gå an å leie skøyter, sier Gerd Ruud, på besøk fra Asker. Sammen med sine bergenske venner koser hun seg i solveggen i ren påskestil. Rundt om ved bordene nyter folk sol, kaffe og den ettertraktede kombinasjonen øl og røyk.

Ute på isen er det latter og hoiing. Et par venninneflokker går runder omkring det store takvinduet, prøver seg på noen piruetter og smiler mot den blå himmelen.

— Det er litt mer krumninger på isen her, litt mer utfordrende enn Bergenshallen, sier Tyri Aukland. Vær og beliggenhet ser ut til å veie godt opp for at det er nybegynnere som lager isen.

— Vi har folk under opplæring fra Norges Skøyteforbund. De blir flinkere og flinkere, det er isen i dag et eksempel på., sier Tom Pedersen, direktør på Xhibition.

Foreløpig vil man se hvor stor interessen blant publikum er, før man vurderer å leie ut skøyter også. Det jobbes imidlertid med å få montert en presenning over banen, som skal kunne trekkes ut så snart regnskyene dukker opp igjen.

— Men jeg vet ikke om vi får lov av Bergen kommune å montere noe sånt på bygget, sier Pedersen. Han forteller at flere bergensere allerede har gjort skøytebanen til sitt eget sted.

— Jeg tror sånne nyforelskede par liker seg her om kvelden, da er lyskasterne på og det blir en spesiell, gemyttlig atmosfære, sier Pedersen.

For øvrig en av de få bergenserne som var såpass forberedt på sol at han hadde funnet frem solbrillene i går.

— Det begynner å likne litt på New York nå. I hvert fall når været er som i dag!

LØRDAGSIDYLL: Med sol og fersk skøyteis kunne bergenserne kose seg på toppen av Xhibition lørdag Nå håper eierne på stor trafikk i vinterferien. <p/>SIV JOHANNE SEGLEM (foto)