Bakrusen blir ekstra tung i dag for noen av de mange som var ute og festet i den milde og tørre natten.

Politiets fasit etter lørdagskvelden lyder slik: 21 saker relatert til ordensforstyrrelser, seks mennesker i drukkenskapsarresten og tre tatt for promillekjøring.

— Det har vært en travel natt, konstaterer operasjonsleder Terje Magnussen ved Bergen sentrum politistasjon.

Han kom på vakt tidlig søndag morgen og leser følgende i loggen etter sine kolleger på nattevakt:

Flere blåste rødt

Klokken fem på tolv ble en mannlig bilfører, født i 1958, stanset i Michael Krohns gate. Mannen blåste rødt og ble tatt med til legevakten for blodprøve.

Kvart på to ble en kvinne, født i 1973, stanset ved Lagunen. Også her var det mistanke om promillekjøring og kvinnen ble fraktet til legevakten og tatt blodprøve av.

I Leknesveien i Lindås kjørte en mopedist av veien. Mannen, født i 1958, ble hjulpet hjem, men blåste rødt og måtte bli med og avlegge blodprøve.

Etterspill i 21 saker

I sentrum var det mye folk ute. Politiet grep inn i 21 forskjellige situasjoner og opprettet sak.

Noen klarte ikke å etterkomme politiets anmodning om å roe seg kraftig ned og ble derfor satt i arresten. - Det blir en vurdering der og da, men hvis du ikke klarer å oppføre og etterkomme pålegg, har du ingenting ute på byen å gjøre. Da blir du hentet inn, sier operasjonsleder Magnussen.

Også lenger sør på Vestlandet har det vært travelt for politiet.

Tatt etter knivstikking

På Stord ble en person stukket med kniv i nakken da han deltok på en bursdagsfeiring. Mannen som stakk var deltaker på samme fest, men var forsvunnet da politiet kom. Den knivstukne ble behandlet på legevakt for skadene.

I 12.30-tiden søndag meldte politiet at en mann i begynnelsen av 20-årene var pågrepet i saken. Han blir avhørt så fort det lar seg gjøre.

I Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ble åtte menn og en kvinne satt i drukkenskapsarresten på grunn av fylll og bråk, rapporterer politiet der.