Ganske tidlig i etterforskningen av Dung-saken fikk politiet inn tips fra vitner som hadde sett et mystisk kast fra Rongesundsbroen. Vitnene skal ha tidfestet kastet til mellom 16.-20. juli og de skal ha sett en bylt som var blitt kastet fra midten av broen.

Menneskeliknende form

– Vitnene har forklart at det som ble kastet hadde en menneskeliknende form. Det var for oss et meget interessant tips, og vi er ennå ikke ferdig med dette tipset, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Det store problemet for politiet er at de ikke har funnet noe spor etter det som skal ha blitt kastet fra broen.

Verken dykkere eller spesialskipet Norman Mermeid, som har saumfart sjøbunnen under Rongesundsbroen, har funnet noe som helst av interesse. De som utførte søket fra Mermeid sa også i ettertid at dersom det hadde ligget noe interessant på bunnen, så ville de ha funnet det.

Politiet stoler på vitnene som har fortalt om kastet og mener vitnebeskrivelsen er reel.

Blir mer og mer mystisk

– Denne saken blir mer og mer mystisk for hver dag som går og vi ikke får inn meldinger om hvem som står bak dette kastet, sier Tore Salvesen.

Politiet anser seg ikke som ferdig med saken og planlegger et testkast fra Rongsundsbroen.

– Vi vurderer om vi skal prøve å kaste noe fra broen som kan stemme med den beskrivelsen som vitnene har forklart, for å se hvor det blir av.

Salvesen bekrefter at de da vil prøve å kaste noe fra broen som har en vekt på rundt 50-60 kilo.

Medieforbud

– Om det er noen som har dårlig samvittighet for noe, så er det viktig at de kommer til oss. Vårt fokus er rundt Dung-saken og ikke brudd på forurensningsloven, sier Salvesen.

Politiet jobber nå i sin tredje fengslingsperiode. Det at de to drapssiktede ikke har medieforbud, gjør at politiet nå skrur helt igjen informasjonen til pressen.

– Av hensyn til fremtidige avhør, er det svært lite vi kan komme med av informasjon, sier Salvesen.

Politiet har ennå ikke avtalt nye avhør med verken svigermoren eller ektemannen.

– Min klient vil uansett trenge en uke for å komme til hektene igjen etter lang tid i isolasjon, sier Frode Skogvold, ektemannens advokat.