Rutesjef Peter Arvidsson i Widerøe bekrefter overfor Bergens Tidende at Bergen er sentralt i det nye sommeropplegget selskapet vil prøve. I tillegg vil Widerøe åpne en ny fast avgang mellom Vestlandet og England over nyttår. Her er Bergen — Newcastle et alternativ.

— Istedenfor å sette fly på bakken når forretningstrafikken nesten forsvinner i juni, juli og august, vil vi satse på egne sommerruter rettet mot turistmarkedet der vi bruker prismekanismen for å skape trafikkgrunnlag, sier Arvidsson.

Newcastle neste

Widerøe har ikke bestemt seg for hvor de nye sommerrutene skal gå. Men som eksempler på hva man vurderer, nevner Arvidsson Bergen - Edinburgh og Bergen - Dublin. Ruter det trolig er mulig å fly lønnsomt i sommermånedene. Blir forsøket den suksessen han håper, kan en direkte sommerrute Bergen - Stockholm bli aktuelt i 2005. — Det er første gang et norsk flyselskap prøver ut et system basert på rene sommerruter.

Flyruter over Nordsjøen er det nye satsingsområdet for Widerøe. For vel en uke siden åpnet selskapet sin helt nye direkte rute mellom Bergen og Manchester. Dessuten økte man fra en til to daglige avganger mellom Bergen og Aberdeen. Widerøes administrerende direktør Per Arne Watle bekrefter overfor Bergens Tidende at det allerede på nyåret blir lansert en ny flyavgang fra Vestlandet og over Nordsjøen. Men Watle vil ikke røpe hvor Widerøe da vil fly. Men etter det BT kjenner til, er det Newcastle som står på ruteplanen. Enten vil Widerøe åpne direkterute mellom Bergen og Newcastle, eller man utvider dagens rute mellom Stavanger og Newcastle med rask videreforbindelse fra og til Bergen.

— Bergen er viktig for Widerøes satsing på nye ruter. Vi synes også De britiske øyene er et naturlig satsingsområde. Nå har vi bygd opp et godt rutenett mellom Sandefjord og Bergen. Da er det naturlig at vi satser videre vestover, sier Watle.