AUDUN STØLÅS

Et langt rødt stoff dannet en tilnærmet sirkel inne i et tørrlagt basseng. På teppet lå en mengde kopper og fat, utlånt fra en bruktforretning. I den varme ettermiddagssolen serverte Liz Eva nypete til noen av de fremmøtte tilskuerne.

Liz Eva er student ved Bergen Arkitekt Skole og opptrinnet i Nygårdsparken var hennes løsning av skoleoppgaven i performance. «Handling i rom» var oppgaven performancekunstner og lærer Kurt Johannessen hadde gitt studentene. Både lærer og student var svært godt fornøyd etter forestillingen.

— Har du satt et navn på forestillingen?

— Teselskap i helvete, kanskje? Nei, forresten, ikke skriv det. Noen kan bli støtt, sier Liz Eva.

— Ja, da skriver vi det slik du sier det.

— Ja, ja, det går vel, bare ikke noen blir støtt. Det er jo de narkomane som i dag er de mest hyppige brukerne av Nygårdsparken. Parken er på en måte deres hjem. De skriver tekster på tallerkener som ligger rundt i parken. Det er en av grunnen til at jeg har tallerkener med i min performance, sier Liz Eva.

Arkitektstudentene fant ulike måter å løse oppgaven på. Noen fikk forbipasserende i Strandgaten til å ta av seg skoene og gå barføtt på et lite gressfelt. I Munkebotn i Sandviken suste et egg ned fra en fjelltopp hengende under en løypestreng.

TESELSKAP I HELVETE: Arkitektstudent Liz Eva Tøllefsen bød i går ettermiddag på te i sin performance i Nygårdsparken, de narkomanes hjemsted.<p/>FOTO: VEGAR VALDE