Det ble en spennende kamp mot serietreer Stabæk i Haukelandshallen. Til tross for at bortelaget fikk er verst tenkelig oppladning, og kom en time for sent til kampstart, hang de i aller høyeste grad med i kampen fra start.

Men Henriette Sognnæs sørget med sine seks scoringer for at Tertnes beholdt kontakten i førsteomgang, og kunne gå til pause med uavgjort 9-9.

Da Stabæks landslagsspiller Linn Jørum Sulland fikk direkte rødt kort for nedrivingen av Mette Davidsen sekunder før slutt i førsteomgang, så det ut som de andre spillerne på bortelaget våknet, og Stabæk ledet ved flere anledninger med tre mål i løpet av andreomgangen. Men Tertnes kjempet seg tilbake, og vant til slutt med minst mulig margin etter noen nervepirrende sluttminutter.

– Helt fantastisk gøy. Det er på dette nivået vi er. Jeg er overbevist om at vi kan slå ethvert lag utenom de to topplagene, sier trener Tore Johannessen.

Til tross for en sterk seier over tabelltreeren, ligger Tertnes fortsatt på kvalifiseringsplass med bare ett poeng ned til Bækkelaget på direkte nedrykksplass.

SKYTER HARDT: Mette Davidsen i Tertnes.
Martin Eilertsen